Încă un vaccin antiCOVID care ar putea fi distribuit la nivel GLOBAL intră în linie dreaptă
În plină pandemie de COVID-19, toți ochii sunt ațintiți asupra companiilor care și-au anunțat intenția de produce un vaccin anticoronavirus. Este și cazul americanilor de la Moderna, care au venit cu o veste bună zilele acestea, și anume că intră în linie dreaptă cu producția vaccinului antiCovid. Totul după ce au primit 1,1 milioane de dolari de la guvernul SUA, scrie Ziare.com.
Americanii de la Moderna spun că vor veni cu primele rezultate luna viitoare şi că, până la sfârşitul anului pot produce 20 de milioane de doze, iar anul viitor între 500 şi un miliard de doze, relatează Mediafax.
Compania din Cambridge, Massachusetts, a discuta cu initiațiva COVAX, a Organizației Mondiale a Sănătății, o propunere de prețuri pe mai multe nivele pentru potențialul vaccin, care în prezent poartă denumirea de mRNA-1273.
Moderna a încheiat deja acorduri pentru livrare în America de Nord, Orientul Mijlociu, dar și în alte regiuni ale lumii.
Aflată în fruntea cursei pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus, compania americană a anunțat că a finalizat înrolarea a 30.000 de participanti într-un studiu clinic de fază finală.
Săptămâna trecută, pese 25.650 de participanți primiseră deja a doua doza a vaccinului, care se administrează în două doze.
Potrivit Moderna, 37% dintre participanți sunt din comunități diverse și 42% au un risc ridicat să facă o formă gravă de Covid-19. 53% dintre participanți sunt barbăți și 47% femei, iar marea majoritate au vârste de peste 25 de ani. Doar 5% dintre persoanele care au participat la teste sunt din grupa 18-24 de ani.
În ceea ce privește politica de prețuri pe care compania ar putea-o practica, în luna august Moderna anunța că va percepe între 32 și 37 de dolari pentru o doză de vaccin pentru unii clienți, în cadrul unei politici de prețuri mici, în timpul pandemiei. Compania informa, totodată, că se află în negociere în privința unor acorduri mai largi, în cadrul cărora prețurile ar putea fi mai mici.
Comisia Europeană a semnat până în prezent acorduri pentru un miliard de doze de vaccin fabricate de companiile Astra Zeneca, Sanofi/GSK şi Johnson & Johnson.