MENIU

Încă o tragedie la Dinamo: un mare handbalist a încetat din viață duminică

Încă o tragedie la Dinamo: un mare handbalist a încetat din viață duminică

Ziua de 15 septembrie aduce o nouă veste tristă pentru sportul românesc. Familia dinamovistă a pierdut o altă legendă, Valentin Samungi, fost mare handbalist, care s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani.

Născut pe 27 ianuarie 1942 la București, Samungi a început să joace handbal la vârsta de 16 ani, la Triumf București, sub îndrumarea antrenorului Eugen Trofin. Un talent de excepție, Valentin Samungi a fost convocat la echipa națională de juniori înainte de a fi legitimat, inițial ca portar. Ulterior, a devenit pivot, remarcându-se la nivel internațional.

Cariera sa de sportiv a fost încununată de succese notabile, printre care se numără titlul de campion mondial în 1970 și medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972. De asemenea, a obținut bronzul mondial în 1967.

Valentin Samungi a jucat la Dinamo București între 1966 și 1977, însă marele său regret a fost că nu a reușit să câștige niciun titlu național ca jucător. Cu toate acestea, și-a îndeplinit visul în 1986, când, din postura de antrenor secund al lui Ghiță Licu, a cucerit titlul național alături de Dinamo. În 1996, a fost numit vicepreședinte al Clubului Sportiv Dinamo București, contribuind la dezvoltarea sportului în cadrul clubului.

„Odihnește-te în pace, Valentin Samungi

Veștile rele parcă nu se opresc în această zi de 15 septembrie. Familia sportului dinamovist a mai pierdut o legendă: fostul mare handbalist Valentin Samungi a trecut la cele veșnice la vârsta de 82 de ani.

Născut pe 27 ianuarie 1942 la București, Valentin Samungi a început handbalul la vârsta de 16 ani, la Triumf București, cu antrenorul Eugen Trofin. Samungi a fost probabil un unicat, fiind convocat la naționala de juniori înainte de a fi legitimat, din postura de portar. Ulterior s-a specializat pe postul de pivot, ajungând campion mondial în 1970, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Munchen 1972. În palmaresul său se mai află un bronz mondial în 1967.

La Dinamo a jucat din 1966 până în 1977, cu un singur mare regret: nu a cucerit niciun titlu național. Și-a împlinit însă și acest vis ca antrenor, tot la Dinamo, în 1986, din postura de secund al lui Ghiță Licu. În 1996, Valentin Samungi a fost numit vicepreședinte la CS Dinamo București.

Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească!”, a transmis clubul Dinamo.

Doliu în fotbalul românesc. A murit fostul mare jucător și antrenor Gigi Mulțescu

Mai multe articole despre:
doliu dinamo sportiv