MENIU

Arhiepiscopul Casian Crăciun a curățat cu mătura mâlul dintr-o biserică afectată de inundații, la Galați. Imagini emoționate cu prăpădul lăsat în urmă de ape

Înaltpreasfințitul Casian Crăciun a curățat cu o mătură mâlul dintr-o biserică afectată de inundații, la Galați/ Captură video

Înaltpreasfințitul Casian Crăciun a vizitat gospodării și biserici din cele trei localități din Galați, afectate de inundațiile istorice. Ierarhul a curățat cu o mătură mâlul dintr-o biserică din Pechea și a oficiat slujbe pentru doi oameni care au murit luați de viiturile puternice. Înaltpreasfinția Sa a dezvăluit că Biserica a oferit ajutor pentru înmormântarea lor.

În toate bisericile din Arhiepiscopia Dunării de Jos s-au strâns bani pentru victimele inundațiilor. Opt autoutilitare din partea Arhiepiscopiei, încărcate cu 13.000 litri de apă și 9.000 de pâini, au ajuns în localitățile distruse de viituri: Cuza Vodă, Pechea, Slobozia Conachi și Costache Negri.

Iar Înaltpreasfințitul Casian a împărțit alături de alți preoți alimente, haine, pături și perne sinistraților din Galați. Au fost organizate și mese pline cu bunătăți în biserici, unde au fost chemați și cei peste 300 de pompieri care intervin în zonele calamitate.

Un ajutor financiar a venit și din partea Patriarhului Daniel, care a anunțat că Biserica Ortodoxă Română a oferit 100.000 de lei pentru sinistrații din zonele afectate de furia naturii.

Mai multe articole despre: