MENIU

În sfârșit un refugiu pentru 10.000 de imigranți epuizați. Ce îi așteaptă în Germania și Austria

Imigranți în Austria

Numărul total de imigranți care ajung în Austria după ce au fost transportați cu autobuze de către Ungaria la frontiera comună ar urma să ajungă sâmbătă la 10.000, a anunțat Ministerul de Interne austriac, relatează Agerpres.

Până în prezent, aproximativ 4.000 de imigranți au traversat frontiera în cursul nopții și în dimineața zilei de sâmbătă, după ce au fost conduși de autoritățile ungare la frontiera cu Austria, potrivit ministerului.

Și poliția germană a anunțat că autoritățile de la Berlin se așteaptă să primească până la 10.000 de imigranți în cursul zilei de sâmbătă după ce Austria și Germania au căzut de acord cu Ungaria să le permită imigranților să treacă liber granițele dintre ele, notează Reuters.

"Nu avem încă date sigure, dar ne așteptăm la 5.000 până la 10.000 de refugiați astăzi (sâmbătă — n.r.)", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției germane, Stefan Sonntag.

El a adăugat că autoritățile germane încă lucrează la punerea la punct a planului pentru a face față acestui număr de refugiați. Un tren din Austria cu sute de refugiați urma să ajungă în jurul prânzului la Munchen.

Potrivit secretarului de stat Karoly Kontrat, din cadrul Ministerul de Interne ungar, 4.500 de imigranți au fost transportați de autoritățile ungare cu autobuzele la granița cu Austria în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, relatează MTI.

Autoritățile ungare au precizat că situația din gara Keleti din Budapesta permite restabilirea serviciilor de transport. Serviciile de transport internațional au revenit de asemenea la normal în cursul dimineții, potrivit purtătoarei de cuvânt a companiei feroviare MAV, citată de MTI.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, Zoltan Kovacs, a afirmat că autoritățile nu mai intenționează să transporte imigranți ilegali din gara Keleti către frontiera cu Austria.

După zile de proteste și haos, guvernul ungar de dreapta a pus vineri seară la dispoziție zeci de autobuze pentru a transporta imigranți din capitala Budapesta până la granița cu Austria.

Mai multe articole despre:
Germania Austria refugiaţi refugiu