MENIU

În ce constă „micul dejun balcanic”, care este viral pe TikTok. Avertizările nutriționiștilor: „Este de luat în considerare”

În ce constă „micul dejun balcanic”, care este viral pe TikTok. Avertizările nutriționiștilor: „Este de luat în considerare”

„Micul dejun balcanic” s-a viralizat pe TikTok. Acesta include legume, proteine și cereale integrale. Cu toate acestea, nutriționiștii au și câteva avertizări.

Majoritatea americanilor nu își încep ziua ronțăind un ardei gras, însă popularitatea de pe TikTok a micului dejun balcanic i-a încurajat pe mulți să experimenteze mai mult din punct de vedere culinar.

Inspirați de ingredientele și obiceiurile alimentare din regiunea balcanică a lumii, oamenii au publicat pe rețelele sociale videoclipuri cu ei mâncând legume crude întregi, pâine, brânză, mezeluri și murături, spune Yasi Ansari, dietetician și purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică.

Micul dejun include adesea și sosuri și creme tartinabile vibrante făcute din ardei kapia, condimente și vinete.

Trucuri care te pot ajuta să scapi de gustul amar al vinetelor. Sigur îți vor folosi

„Micul dejun balcanic este un exemplu foarte bun al modului în care tradițiile alimentare din întreaga lume pot oferi varietate și valoare nutritivă dietei noastre!”, spune dieteticianul Kelly LeBlanc, pentru sursa citată. „Și ne reamintește în mod excelent faptul că micul dejun nu arată întotdeauna așa cum și-l imaginează americanii”, mai spune LeBlanc.

Gustări sănătoase care îți taie pofta de mâncare seara. Te și ajută să dormi mai bine

Dieteticienii susțin că micul dejun balcanic, care nu necesită gătire și pune accentul pe ingrediente proaspete și bogate în nutrienți, poate fi un mod ideal de a vă începe ziua. Există și câteva avertismente însă.
Citeşte întreaga ştire: În ce constă „micul dejun balcanic”, care este viral pe TikTok. Avertizările nutriționiștilor: „Este de luat în considerare”

Merdenele. Rețetă tradițională de plăcinte cu brânză. Preparat balcanic, foarte popular în România și Bulgaria

Mai multe articole despre:
mic dejun balcanic