MENIU

Impact frontal între 2 TIR-uri în Caraș-Severin: Șoferul bulgar a murit, cel ucrainean, rănit grav - A fost solicitat elicopterul SMURD - VIDEO

Accident violent în Caraș-Severin. Două TIR-uri s-a ciocnit puternic sâmbătă seară. Unul dintre șoferi a murit, iar celălalt a fost grav rănit. 

Accidentul s-a produs sâmbătă pe DN6 în județul Caraș-Severin. A fost solicitat și elicopterul SMURD. Traficul a fost blocat pe ambele sensuri de mers.

Cele două TIR-uri s-au ciocnit pe DN 6 Orșova - Caransebeș, la kilometrul 393,la intrarea  în localitatea Plugova, potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Șoferul bulgar al unui autocamion a pătruns pe contrasens şi a lovit un TIR care circula regulamentar din direcţie opusă, la volanul căruia se afla un ucrainean. Din păcate, şoferul bulgar a decedat, iar cel din Ucraina a fost transportat la spital. 

Două persoane au rămas încarcerate în urma impactului dintre cele două autotrenuri. Este vorba de cei doi șoferi.

„La fața locului acționează un echipaj de la Punctul de Lucru Băile Herculane cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD de la Detașamentul de Pompieri Caransebeș. De asemenea, la fața locului se află și 2 ambulanțe SAJ. La caz se deplasează și elicopterul SMURD”, a transmis ISU Caraș-Severin.

Ulterior, șoferul bulgar a murit şi celălalt conducător auto - ucrianean - a fost rănit, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, stabilindu-se că nu a consumat băuturi alcoolice.

”În această după-amiază, pe DN 6, în localitatea Plugova, la km 393, s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unui cetăţean bulgar, în vârstă de 56 de ani. Din primele cercetări poliţiştii au stabilit că în timp ce un bărbat de 56 de ani, cetăţean bulgar, conducea un ansamblu de vehicule, pe DN 6, din direcţia Orşova către Caransebeş, la km 393, în localitatea Plugova, ar fi pătruns pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu un alt ansamblu de vehicule înmatriculat în Polonia, condus de un bărbat de cetăţenie ucraineană, care circula în direcţia opusă”, a transmis IPJ Caraş- Severin.

Traficul rutier este blocat, iar în zonă s-au format coloane de mașini.

”Traficul rutier este restricţionat pe ambele sensuri, urmând a se finaliza cercetarea la faţa locului şi a se acţiona pentru ridicarea ansamblurilor de vehicule şi redeschiderea circulaţiei rutiere”, a mai precizat IPJ Caraş-Severin.