MENIU

Imagini din România defilează mândre prin Paris. Cum au ajuns afișele cu țara noastră în văzul lumii

Imaginile din România defilează mândre prin Paris. Foto: Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului

România se află într-un proces de promovare la nivel internațional ca destinație turistică atractivă și încântătoare. În cadrul acestui proiect de promovare, România a ales Franța ca țintă principală, datorită faptului că este una dintre cele mai importante piețe turistice din Europa. 

 În acest moment, proiectul de promovare se desfășoară pe străzile din Paris, unde turiștii pot admira și descoperi tot ceea ce România are de oferit din punct de vedere turistic.

Proiectul de promovare a costat suma de 111.000 de euro și a fost realizat de către echipa de experți de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Aceasta are ca scop principal crearea unei noi imagini promovate pentru țara noastră, prin dezvoltarea unor campanii publicitare moderne și atrăgătoare.  

Informații despre campanie

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a demarat o campanie outdoor de promovare a României ca destinație turistică în Franța, desfășurată în perioada 6-26 septembrie a.c., pe străzile din Paris. Obiectivul principal al acțiunii este atragerea unui număr tot mai mare de turiști francezi în România.

Guvernul a publicat măsurile fiscale. Ce posturi se desființează din instituțiile statului

Campania outdoor are, astfel, scopul de a atrage atenția publicului francez asupra României ca destinație turistică și de a transmite un mesaj de impact, cu accent pe patrimoniul cultural și natural al țării noastre. Acțiunea se derulează în două etape: prima a constat în afișarea, în perioada 06 – 12 septembrie a.c., a două imagini reprezentative pentru țara noastră pe 103 panouri publicitare de mari dimensiuni (8mp), în punctele cheie din centrul Parisului, iar a doua etapă, care se desfășoară în perioada 13 – 26 septembrie a.c., a vizat colantarea celor 17 autobuze turistice folosite pentru vizitarea punctelor cheie din capitala franceză.

Conform estimărilor inițiale, campania va beneficia de o expunere semnificativă. Toate panourile se găsesc în poziții cu vizibilitate mărită în oraș, unul dintre acestea aflându-se chiar pe celebrul bulevard Champs-Élysées. Se estimează, totodată, că această etapă a campaniei va ajunge la peste 15 milioane de persoane, din care aproximativ 2,5 milioane din rândul francezilor cu studii superioare și un buget mare pentru vacanțe și călătorii.

În ceea ce privește a doua etapă, cele 17 autobuze turistice vor circula pe cea mai populară rută turistică din Paris, trecând pe lângă principalele obiective și atracții ale orașului. Conform cercetării inițiale, rețeaua de autobuze turistice oferă cea mai mare vizibilitate pe piața pariziană, cu aproximativ 27 de milioane de vizualizări pe acest traseu pe durata celor două săptămâni de campanie.

Totodată, este important de menționat că perioada de desfășurare a campaniei coincide cu începutul Cupei Mondiale de Rugby, al treilea cel mai mare eveniment sportiv la nivel mondial după Campionatul Mondial de Fotbal și Jocurile Olimpice, organizat în acest an în Franța. La acest eveniment sunt așteptați peste 3 milioane de turiști, care vor intra și ei în contact cu mesajele de promovare ale României ca destinație turistică.

Piața franceză reprezintă o piață prioritară pentru România, conform statisticilor oficiale Franța clasându-se în topul primelor 10 țări ai căror cetățeni vizitează țara noastră. Totodată, Consiliul de Brand Turistic Național situează Franța printre cele 7 țări declarate ca fiind prioritare pentru promovarea turistică externă, alături de state precum Italia, Germania, UK, Israel, Spania sau Polonia. Parisul, ales pentru desfășurarea campaniei, este al doilea pol economic urban european, al șaselea oraș ca mărime la nivel mondial și unul dintre cele mai vizitate orașe din lume, cu un număr estimat de 17 milioane de turiști.

Marcel Ciolacu, anunț despre susținerea UDMR a măsurilor de austeritate pentru români: „Nu avem un NU hotărât”