MENIU

Imagini terifiante cu deșertul apărut în locul lacului Amara care a secat în această vară din cauza temperaturilor extreme din România

Lacul Amara

Lacul Amara a secat iar în urmă a rămas un veritabil deșert. Imaginile par desprinse din filme.

Balta Amara a secat, iar imaginile filmate din dronă arată ce a rămas în urmă: un deșert fără nici urmă de viață. În timp ce autoritățile dau vina pe secetă, activiștii acuză Ministerul Mediului că a întrerupt alimentarea cu apă din râul Buzău. 

Efectele secetei asupra Rezervaţiei Naturale Balta Amara, din judeţul Buzău sunt dramatice. Toate speciile protejate au dispărut odată cu lacul. Autorii filmării cu drona, activiștii de la Agent Green, susţin că secarea lacului are printre cauze „administraţia consecvent de proastă a autorităţilor care ţin de Ministerul Mediului”.

Rezervaţia găzduia specii de păsări protejate şi era loc de iernat pentru multe animale. Balta era situată pe imensul culoar de migraţie, care porneşte din zonele umede din nordul Europei şi ajunge până în centrul Africii.

Pentru actuala situație autorităţile dau vina pe secetă, însă activiştii de mediu acuză că şi alimentarea cu apă din râul Buzău a fost întreruptă. 

Mai multe articole despre:
amara