MENIU

Îi curgea nasul mereu. Când a ajuns la doctor a avut un şoc: i se scurgea lichid din creier

<p>Gripa continuă să facă victime &icirc;n Rom&acirc;nia: 17 persoane au murit, &icirc;n ultima săptăm&acirc;nă</p>

Deseori, scurgerile nazale nu ridică prea mari semne de îngrijorare cu privire la sănătate. Dar atunci când nasul nu încetează să curgă în niciun anotimp poate fi ceva grav, căci prin orificiile nazale se poate scurge şi lichid din creier.

Această a fost descoperirea lui Joe Nagy, un rezident din Arizone (SUA), atunci când s-a dus la doctor pentru că îi curgea nasul de prea mult timp. “Aveam mereu un şerveţel la mine pentru că nu se ştia când începe iar să-mi curgă nasul”, a povestit Joe Nagy, pentru Fox 10 News.

Odată ajuns la spital şi după mai multe investigaţii, medicii au descoperit că Nagy nu avea o simplă rinoree, cum se întâmplă în majoritatea cazurilor în care ne curge nasul.

Joe Nagy a aflat că suferă, de fapt, de rinoree cerebrospinală, o afecţiunea nu foarte des întâlnită, dar nici extraordinar de rară. Aundrea Aragon, tot din Arizona, a descoperit la rândul ei, în 2012, că suferă de aceeaşi boală, scrie LiveScience.

Rinoreea cerebrospinală este cauza de o mică ruptură în membrană care înveleşte creierului. Această leziune poate fi cauza de o lovitură puternică la cap, de complicaţii survenite în timpul unei operaţii sau de presiune intracraniană.

Doctorul Peter Nakaji, neurochirurg la Institutul de Neurologie Barrow din Phoenix, spune că, de regulă, scurgerea lichidului din creier se opreşte de la sine. Dar sunt cazuri în care acest lucru nu se întâmplă, fapt ce poate duce la infecţii periculoase, precum meningită.

În cazul lui Joe Nagy, acesta a fost tratat de meningită pe care o dezvoltase, iar după vindecare a fost operat pentru a i se închide fisură din membrană care înveleşte creierul şi care permitea scurgerea lichidului cerebrospinal.

Sursa: lyla.ro