Iată cum poți păcăli Google să arate numai rezultate bune despre tine
Dacă vrei să manipulezi rezultatele de căutare Google astfel încât cele negative să dispară de pe prima pagină, există câteva căi. Poți acoperi problemele cu poliția, recenziile negative și altele asemenea.
Un exemplu concret este cel al lui Adrian Rubin și ai fiilor săi, care au fost condamnați la trei ani de închisoare după ce au fraudat mai mulți americani prin intermediul unei firme de telemarketing. Deși sunt în spatele gratiilor, în mediul online arată mai bine ca oricând.
Mai exact, toamna trecută, o femeie pe nume Adrian Rubin, care se autointitulează doctor, a anunțat că lansează un nou site pentru a găzdui noi studii despre încălzirea globală. Ea era descrisă pe site ca fiind om de știință cu peste 30 de ani de experiență. Însă imaginile cu ea? Erau luate de pe site-uri cu poze stock. Tot în perioada respectivă, alți falși Adrian Rubin din Philadephia au apărut online.
Aceste persoane false difuzează comunicate de presă, oferă interviuri pentru site-uri, oferă burse pentru studenți și sunt active pe rețelele sociale. Însă toată fațadă este un plan elaborat de a șterge reputația negativă a lui Rubin. Planul a fost dezvoltat de o companie SEO, care are misiunea de a ascunde orice mențiune despre arestul lui Rubin.
Inevitabil, a apărut o industrie nouă, cea a managementului reputației. Firmele din această industrie oferă servicii de a acoperi evenimente neplăcute din viața anumitor oameni, cum ar fi arestările, recenziile proaste, fraudele și așa mai departe. Un alt exemplu este Ian Leaf sau Ian Andrews, care este faimos pentru faptul că a înșelat mai multe persoane, dar dacă îl cauți pe Google, găsești un anume Ian Leaf, care ar fi expert în prevenția fraudei. Ba mai mult, apare că are și o carte publicată (self-published) pe Amazon, pentru a crește credibilitatea și pentru a apărea în rezultatele de căutare.
„Ca să reușești asta trebuie să creezi conținut de calitate și pozitiv despre client, iar acel conținut trebuie să reflecte cine este acel client", spune Andy Beal, consultat și autor al mai multor cărți despre SEO și managementul reputației online.
Nu este deloc să manipulezi căutările pe Google, dar nu este nici imposibil. Asta este o încă dovadă că nu ar trebui să crezi tot ce vezi pe internet.