Iată care sunt legumele cu cea mai mică valoare nutrițională
Putem alege cateva legume ale caror valoare nutritionala se apropie de zero si care nu te vor ajuta nici macar in cazul curelor de slabire drastice, prilej cu care ai nevoie oricum de un anumit numar de calorii pentru a supravietui.
In definitiv, fiecare aliment are partile ei bune si rele deopotriva, fiind recomandate in functie de ce fel de diete alegem. Cu toate acestea, putem alege cateva legume ale caror valoare nutritionala se apropie de zero si care nu te vor ajuta nici macar in cazul curelor de slabire drastice, prilej cu care ai nevoie oricum de un anumit numar de calorii pentru a supravietui. Am ales cele mai slabe caloric astfel de legume, trei la numar, alimente pe care recomandam sa le consumi doar in combinatie cu alte mancaruri, pentru a fi sigura ca oranismul tau primeste substantele de care are nevoie pentru a functiona corespunzator. Sa vedem care sunt aceste legume:
1.Telina:
Intr-adevar, poti sa te indopi cu telina si sa nu mananci aproape nimic in ceea ce priveste numarul de calorii. Merita insa? Raspunsul? Depinde. In combinatie cu alte alimente si legume, folosita ca si condiment, telina este ideala. O bucata mare din aceasta leguma iti va oferi insa doar 1,6 procente din necesarul zilnic de calciu si doar 2 procente din necesarul de vitamina C. De ce buna combinata? Pentru ca desi vitamina C si calciu putem lua din alte legume, telina contine o importanta cantitate de fibre si vitamina K. O folosi ca ornament pentru salatele de vara pe care le consumi cu atata placere. Alternativa cea mai buna? Morcovii, legumele cele mai bogate in betacarotenul atat de necesar ochilor, care pot fi presarati in salate renuntand astfel complet la telina. De pierdut, oricum nu ai ce pierde.
2.Castravetii:
O alta legume extrem de saraca in calorii este castravetele. Spre exemplu, o cana de castraveti feliati, nu contribuie la necasarul zilnic al organismului decat cu un maxim de 16 calorii, o cifra infima chiar si pentru cele mai drastice diete posibile. Castravetii contin mai putin de 5 procente din necesarul zilnic de potasiu, mangan, magneziu si vitamina C. Pe de alta parte insa extractele de castravete (nu legume intreaga) contin o multime de antioxidanti precum taninele si flavonoidele, utili in lupta cu anumite boli.
Citește restul articolului pe lyla.ro.