Hotelurile şi pensiunile din Deltă vor plăti o taxă de promovare
Structurile de cazare din Delta Dunării, de la pontoane şi până la hoteluri, dar şi barurile şi restaurantele, vor plăti din acest an o taxă de promovare, iar suma colectată va fi folosită pentru a face destinaţia mai cunoscută în ţară şi străinătate.
"Vrem să introducem din acest an o taxă de promovare în Delta Dunării, după modelul staţiunii Mamaia. Am decis acest lucru împreună cu hotelierii şi autorităţile locale din Deltă, iar bugetul care va fi creat va fi folosit pentru promovarea Deltei", a declarat agenţiei Mediafax Corina Martin, preşedintele Asociaţiei de Promovare "Litoral – Delta Dunării".
Ea a spus că din taxa de promovare a staţiunii Mamaia, introdusă anul trecut, s-au strâns 254.000 de euro, care sunt folosiţi pentru realizarea unui film de prezentare, pentru înfiinţarea unui site oficial, diverse show-uri, broşuri şi participări la târguri în străinătate.
Taxa va fi colectată de la toţi operatorii din Deltă şi va fi diferenţiată în funcţie de tipul de activitate. De exemplu, în Mamaia, un hotel plăteşte o taxă de promovare de 4.000 de lei pe an, un club de noapte 3.000 de lei şi un apartament în regim hotelier 100 de lei.
"Rămâne ca cei din Deltă să stabilească cuantumul taxelor. Primul proiect care va fi demarat cu banii strânşi va fi un site oficial de prezentare a Deltei, urmat de un film, dar şi broşouri, prezenţa la târguri din ţară şi străinătate, evenimente şi organizare de infotrip-uri cu jurnalişti străini", a mai spus Martin.
Ea a adăugat că Delta Dunării a fost insuficient promovată de autorităţile din turism. "Nu am avut în ultimii ani vreo strategie coerentă de promovare a Deltei făcută de vreo autoritate din turism", a mai spus Corina Martin.
Potrivit datelor INS, anul trecut au ajuns în Delta Dunării, inclusiv în oraşul Tulcea, aproape 81.000 de turişti, cu 10% mai puţini decât în anul precedent. Dintre aceştia, mai puţin de 23.000 au fost străini.