MENIU

HEXI PHARMA îşi închide fabrica. Compania "cere scuze" pacienţilor şi medicilor pentru ce a făcut

Compania Hexi Pharma a înregistrat, marţi, la Tribunalul Bucureşti, o solicitare pentru intrarea în insolvenţă. Între timp, miercuri, au continuat audierile în dosarul dezinfectanţilor diluaţi. După ce cu o zi înainte în faţa procurorilor a ajuns patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, miercuri, 11 mai, au fost chemaţi alţi responsabili din domeniul medical. Printre aceştia, Flori Dinu, director general în cadrul firmei Hexi Pharma.

UPDATE 18:00 Reprezentanţii Hexi Pharma au anunţat că au demarat procedurile pentru închiderea fabricii, informează Realitatea TV. De asemenea, compania îşi va retrage toate produsele de pe piaţă, precizând că, în urma rezultatelor anunţate, miercuri, pe produsele companiei, "îşi cere scuze" public.

"Hexi Pharma își cere scuze. În urma rezultatelor anunțate astăzi (11 mai, n. red) , Hexi Pharma își cere scuze, public, atât medicilor și personalului medical cât și tuturor persoanelor care au fost sau ar fi putut fi afectate de aceste neconformități", se arată într-un comunicat al companiei.

"În numele tuturor angajaților Hexi Pharma, ne dorim ca vinovații să fie găsiți cat mai repede. Toate produsele vor fi retrase in cel mai scurt timp, fabrica și firma și-au încetat deja activitatea și au demarat de ieri procedurile legale pentru închidere", mai precizează documentul.

Hexi Pharma, compania farmaceutică implicată în scandalul dezinfectanţilor diluaţi folosiţi în spitale, şi-a cerut insolvenţa la Tribunalul Bucureşti. Dosarul a fost înregistrat marţi şi are ca obiect "cererea debitorului în baza articolului 66 din Legea 85/2014".

Conform articolului 66, "supravegherea exercitată de administratorul judiciar, în condiţiile în care nu s-a ridicat dreptul de administrare al debitorului, constă în analiza permanentă a activităţii acestuia şi avizarea prealabilă atât a măsurilor care implică patrimonial debitorul, cât şi a celor menite să conducă la restructurarea/reorganizarea acesteia; avizarea se efectuează având la bază o raportare întocmită de către administratorul special, care menţionează şi faptul că au fost verificate şi că sunt îndeplinite condiţiile privind realitatea şi oportunitatea operaţiunilor juridice supuse avizării".

Surse din companie au declarat, miercuri, pentru News.ro că angajaţii au fost informaţi că îşi vor păstra posturile până la sfârşitul lunii mai, când le vor fi încheiate contractele de muncă.

Potrivit aceloraşi surse, mai mulţi angajaţi nu mai vin la serviciu de la sfârşitul lunii aprilie, după scandalul în care a fost implicată compania.

După ce presa a scris, pe larg, pe tema calității slabe a dezinfectanților produși de firma Hexi Pharma, săptămâna trecută a fost deschis un dosar penal pentru infracțiunile de zădărnicire a combaterii bolilor și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse.

Sâmbătă, au fost ridicate probe și documente, după ce au fost făcute percheziții la sediul și punctele de lucru ale Hexi Pharma, dar și la 25 de spitale din 21 de județe și București.

Procurorii au făcut percheziții și la domiciliul lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma.