MENIU

Harta joburilor vacante în Europa. Lista țărilor cu cele mai multe oferte de muncă

Angajatorii din Turcia, Israel și Slovacia oferă cele mai multe oportunităţi de angajare, în Europa, în următoarele trei luni. În România, un sfert (25%) dintre angajatori anunță intenții de creștere a numărului de angajați în al treilea trimestru al anului 2015, iar 11% anticipează scăderi.

Planurile de angajare ale celor 20.000 de angajatori intervievați în 24 de țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) sunt în creșetre față de anul anterior, potrivit studiului Manpower privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă pentru următoarele trei luni.

Conform studiului, angajatorii din Turcia, Israel și Slovacia vor face cele mai multe angajări în peroiada următoare. Astfel, în Turcia mai mult de unul din patru angajatori se așteaptă la creșteri ale numărului de angajați până la sfârșitul lunii septembrie, cu Previziuni pozitive raportate în toate sectoarele de activitate și regiunile.

”Angajatorii din Marea Britanie au fost intervievați în perioada pre-electorală, înainte de desfășurarea alegerilor generale din această primăvară, însă se așteaptă totuși să continue creșterea numărului de angajați până la sfârșitul verii, deși într-un ritm modest„, spun realizatorior studiului.

Potrivit acestora, aproximativ unul din 10 de angajatori a formulat planuri de angajare, acestea fiind pozitive în toate sectoarele de activitate și în toate regiunile, cu excepția Scoției.

Perspectivele de angajare din Germania vor rămâne stabile în următoarele trei luni, un ritm de angajare alert fiind prognozat mai ales în sectoarele Finanțe și servicii.

Încrederea angajatorilor din Industrie prelucrătoare este în creștere și Franța. Perspectivele de angajare în acest sector se îmbunătățesc considerabil față de anul trecut,
cererea de angajați calificați fiind puternică îndeosebi în industria aerospațială franceză.

Intențiile de angajare în țările nordice sunt pozitive, dar numărul de angajați va rămâne cel mai probabil aproape neschimbat, dat fiind că aproape nouă din 10 angajatori norvegieni și suedezi nu se așteaptă să-și redimensioneze în vreun fel forța de muncă în perioada
iulie - septembrie. O piața ceva mai dinamică este anticipată în Finlanda, unde angajatorii prognozează un ritm viguros de angajare în sectorul Hoteluri și restaurante, precum și o cerere constantă de personal în sectoarele Comerț cu ridicata și cu amănuntul și
Construcții.

Cei aflați în căutarea unui loc de muncă în Belgia, Elveția și Olanda vor avea parte de unele oportunități în trimestrul viitor, dar angajatorii din aceste țări anticipează o piață a muncii destul de lentă până la sfârșitul verii.

Angajatorii din Spania și Grecia continuă să raporteze planuri de angajare pozitive, cei mai ambițioși în privința angajărilor fiind, în ambele țări, angajatorii din sectorul Finanțe și servicii de afaceri. Prognoza din Italia este mai puternică decât în trimestrul anterior și decât în trimestrul III al anul trecut, dar angajatorii par incapabili să dobândească suficientă încredere pentru a impulsiona angajările, astfel încât Previziunea rămâne
negativă pentru al 18-lea trimestru consecutiv.

În România, un sfert (25%) dintre angajatori anunță intenții de creștere a numărului de angajați în al treilea trimestru al anului 2015, iar 11% anticipează scăderi.

Mai multe articole despre:
România Europa oferte angajări muncă angajatori planuri