MENIU

Haos în București! Un taximetrist băut a făcut prăpăd după ce a lovit o femeie și mai multe mașini

Un taximetrist în vârstă de 65 de ani din București a provocat, miercuri, haos pe străzile Capitalei, fiind implicat în trei accidente rutiere consecutive. În urma acestora, mai multe autoturisme au fost avariate, iar o femeie de 89 de ani a fost rănită. Șoferul de taxi, care era sub influența alcoolului, a avut și el nevoie de îngrijiri medicale și a fost transportat la spital.

Ce au transmis autoritățile în acest caz

Conform informațiilor furnizate de Brigada Rutieră, incidentul a început în jurul orei 15:20, când polițiștii au fost alertați printr-un apel la 112 despre producerea unui accident pe strada Nicolae Cânea. Primele investigații arată că taximetristul, în timp ce se deplasa pe strada Arbustului, a lovit un autoturism parcat. După acest prim impact, șoferul și-a continuat deplasarea și a virat pe strada Prudenței, unde a intrat în coliziune cu alte patru mașini staționate.

În ciuda accidentelor produse, bărbatul a continuat să conducă, iar pe strada Nicolae Cânea a intrat în coliziune cu un vehicul aflat în mișcare. În urma acestui impact, a lovit încă un autoturism parcat și a accidentat o femeie care se afla pe trotuar.

„Astăzi, în jurul orei 15:20, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident de circulaţie pe str. Nicolae Cânea. Din primele date, conducătorul unui autovehicul taxi, în vârstă de 65 de ani, în timp ce se deplasa pe str. Arbustului, a acroşat un autovehicul staţionat. Ulterior producerii accidentului de circulaţie, acesta a efectuat virajul la stânga pe str. Prudenţei, unde a intrat in coliziune cu alte patru autovehicule staţionate”, a transmis, miercuri seară, Brigada Rutieră a Capitalei.

În total, două persoane au fost rănite: taximetristul și femeia de 89 de ani, ambii fiind transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Testarea cu alcooltest a relevat că taximetristul avea o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, în timp ce celălalt șofer implicat în coliziunea pe strada Nicolae Cânea a fost testat negativ pentru consumul de alcool.

„În urma celui de-al treilea accident de circulaţie, a rezultat rănirea a două persoane, conducătorul autovehiculului taxi şi o femeie în vârstă de 89 de ani (pieton), aceştia fiind transportaţi la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conducătorii autovehiculelor aflate în mişcare au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătorul autovehiculului taxi şi 0 pentru celălalt conducător auto”, a mai transmis sursa citată.

Autoritățile continuă cercetările pentru a stabili circumstanțele exacte ale incidentelor și pentru a lua măsurile legale necesare.