MENIU

GUVERNUL RENUNŢĂ la modificările Codului Fiscal: CRESC DOAR UNELE IMPOZITE

<p>Amendă de parcare, plătită cu o pungă de mărunțiș (VIDEO)</p>

Proiectul care majorează impozitele pentru maşini şi imobile va fi modificat astăzi în ședinţa de Guvern. Ministerul Finanţelor a retras sâmbătă de pe site proiectul, la doar câteva ore de la publicare, la solicitarea premierului Victor Ponta, după ce a stârnit dezbateri în presă.

Premierul Ponta face un pas în spate. Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, Guvernul renunţă la majorarea impozitelor pentru maşini şi terenuri. Nu scapă însă de majorări cei care deţin clădiri nerezidenţiale. Acestea sunt modificările ce vor fi aduse în final Codului Fiscal, după ce propunerile iniţiale au provocat un adevărat scandal.

Impozitele pentru maşini rămân la acelaşi nivel ca în prezent. Proiectul de Cod fiscal pus în dezbatere publică vineri seara şi retras, ulterior, sâmbătă, propunea impozite mai mari pentru maşinile de până la 1600 cc.

Acelaşi proiect propunea impozite mai mici pentru maşinile de peste 2000 cc.

Modificările aduse proiectului de Cod fiscal presupun că rămân la acelaşi nivel şi impozitele pentru terenurile rezidenţiale care, în proiectul supus dezbaterii publice, ar fi crescut de 5-8 ori.

În schimb, persoanele fizice care deţin clădiri cu altă destinaţie decât cea de locuinţă vor plăti un impozit de până la 2 procente din valoarea impozabilă a acelui imobil.