MENIU

Guvernul de la Atena investește masiv în relansarea turismului. Oficialii pun la bătaie un pachet de 330 de milioane de euro

Grecia, relansare turism/sursa foto: Pixabay

Grecia alocă peste 330 de milioane de euro ca să relanseze turismul și să ajute la redeschiderea hotelurilor, restaurantelor, plajelor și barurilor. Țara se confruntă cu o criză financiară de mai bine de un deceniu, iar relansarea turismului este singura șansă a guvernului elen să plătească datoriile externe.

Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei: Astăzi, sunt bucuros ca - împreună cu ministrul şi subsecretarii - să continuăm cu o altă acţiune importantă pentru sprijinirea sectorului de catering, în valoare de 330 de milioane de euro. Obiectivul nostru este clar, pentru că avem un plan pentru viitor: când afacerile pornesc bine, când condiţiile o permit şi întotdeauna cu permisiunea oamenilor noştri de ştiinţă, de a o face.

Din noiembrie au fost închise peste 70.000 de restaurante, baruri şi cafenele în Grecia, în efortul de a opri răspândirea infectărilor cu SARS-CoV-2. Se estimează că 20% dintre localuri nu se vor putea deschide înainte de sezonul estival. Turismul elen este vital pentru economia Greciei, din cauza datoriilor externe care țin țara în criză de 10 ani. Guvernul de la Atena a sprijinit sectorul turismului cu împrumuturi ieftine şi alte granturi, evaluate la un miliard de euro.

Mai multe articole despre:
grecia grecia coronavirus turisti