Gunoiul bucureștenilor, aruncat la 150 de km distanță - CINE pune la cale un nou DEZASTRU ecologic
Anchetă importantă în cazul deșeurilor din București. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru gestionarea deșeurilor din București ar face demersuri pentru a duce deșeurile din București în localități aflate la 150 km de Capitală.
O asociație înființată pentru a rezolva problema deșeurilor din București s-ar putea dovedi a fi un punct de plecare pentru un nou dezastru ecologic. Se numește „Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru gestionarea deșeurilor din București”. A fost înființată în acest an și reunește cele 6 primării de sector plus Primăria Generală. Totul în interesul cetățeanului, spun autoritățile.
Însă potrivit gazetadeștiri.ro , asociația ADI București ar face pe ascuns demersuri pentru a duce deșeurile din București în localități aflate la 150 km de Capitală.
Sursa: gazetadestiri.ro
Deși primarul general este cel responsabil cu gestionarea deșeurilor, pe străzile Bucureștiului zac mormane de gunoaie. Situația critică a dus la adoptarea unei ordonanțe de urgență de către Guvern, prin care s-au transferat atribuțiile lui Nicușor Dan, privind gestionarea deșeurilor, către primăriile de sector. Însă decizia a fost schimbată la scurt timp și s-a hotărât înființarea acestei asociații, ADI București, care va prelua responsabilitățile de la sectoare.
Practic, bucureștenii ar avea o entitate care îi ajută să nu mai trăiască printre gunoaie. Doar că, faptul că în această asociație vor intra sume uriașe de bani, atât din bugetele sectoarelor cât și din finantari europene, a intrat imediat în atenția politicienilor care au început bătălia pentru funcții.
Președinte al asociației a fost numit Dan Iulius Plaveti, fost președinte al ANRE în timpul guvernului Boc, fost director Hidroserv, filială a Hidroelectrica și fost director General al Tarom. În ciuda acestor funcții înalte pe care le-a ocupat, Plaveti nu are nicio pregătire în domeniul energetic, ci doar a studiat la facultatea de Aeronave.
Iar funcția de consultant a primit-o Radu Dan Păunescu, deși nu a fost angajat sub o formă legală. Păunescu a fost implicat în trecut în acte de corupție, tocmai în domeniul protecției mediului și gestionării deșeurilor.
Mai mult, la Tribunalul Vaslui există un dosar care are ca obiect infracțiuni de corupție, unde Radu Dan Păunescu, împreună cu societatea sa TADECO CONSULTING SRL se judecă pentru infracțiuni în domeniul gestiunii deșeurilor.
Toate aceste informații îi sperie pe oamenii care se gândesc că faptele de corupție vor continua, iar trimiterea deșeurilor pe o rază de 150 km în afara Bucureștiului ar putea pune pe butuci sănătatea multor români. Cazurile Oltenița, Ulmeni sau Călărași sunt doar câteva dintre cele slab gestionate de autorități.