MENIU

Gripa porcină mai a mai făcut o victimă: Un bărbat din Galaţi a murit

Gripa porcină mai a mai făcut o victimă: Un bărbat din Galaţi a murit

Gripa a mai ucis un gălățean şi a băgat în spital alte două persoane, una fiind o tânără însărcinată în cinci săptămâni, nevaccinată.

O femeie de 51 de ani a fost diagnosticată cu virusul AH1 şi a decedat în Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”. Alte două persoane, o femeie de 26 de ani şi un bărbat de 60 de ani, au fost diagnosticate cu virusul gripal AH3.

După ce la sfârşitul anului trecut un gălăţean în vârstă de 53 de ani a decedat la Iaşi, femeia este a doua persoană din judeţul Galaţi care moare din cauza gripei.

Recent revenită acasă din Anglia, aceasta nu era, conform informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică, vaccinată antigripal.

„Era o pacientă în vârstă de 51 de ani, din câte am înţeles cu afecţiuni asociate, a venit prin transfer de la Spitalul TBC, ulterior s-a confirmat prezenţa virusului AH1. Era într-o stare gravă în momentul transferului. Pacienta avea obezitate gradul III, hipertensiune arterială, diabet, suficient ca să poată decompensa celelalte sisteme”, a explicat medicul Ionuţ Băneşanu.

Sursa: realitateadegalati.net

Mai multe articole despre:
Galaţi gripa mort gripă porcină