MENIU

Greşeli pe care le facem în fiecare zi şi care pot favoriza apariţia cancerului

<p>Descoperire uimitoare: Acest aliment banal distruge celulele canceroase</p>

Din păcate, cu toţii facem aceste greşeli care pot favoriza apariţia cancerului.

1. Supradoza de suplimente 

În special e vorba de vitamina E. Această e un antioxidant recunoscut şi previne cancerul la plămâni. Însă, nu e suficient cunoscut faptul că, în cantităţi mari, poate fi un anti-oxidant, afectează (otrăvesc) ADN-ul şi poate duce la cancer.

2. Nu mănânci în fiecare zi la aceeaşi oră

Organismul are nevoie de rutină şi are nevoie de combustibil la momentul potrivit. Când îl cere, trebuie să fie deja acolo. Mâncând la ore diferite, organismul e stresat şi eliberează hormoni de stres, mai ales cortizol. Acest lucru duce la creşterea insulinei, la inflamaţii şi la cancer, potrivit bzi.ro.

3. Nu foloseşti regulat aţa dentară

Ultimele cercetări arată că igienă proastă a gingiei poate duce la tot felul de tipuri de cancer, inclusiv cancerul la sân. Totul începe de la placa bacteriană (nişte depuneri care, în timp, se întăresc). Ea poate atacă gingia şi, în timp, să ducă la cancer.

Un studiu a arătat creşterea cu 75% a cazurilor de cancer la san la femeile care aveau boli gingivale faţă de cele care nu aveau.

4. Nu dormi suficient

Studiile arată că oamenii care dorm mai puţin de 6 ore pe noapte riscă să facă polipi pe colon, care cresc riscul de cancer cu 50%.

5. Mănânci prea multe alimente sărace în calorii

Nu e vorba de alimentele naturale, ci de cele sintetizate. În societatea noastră, grăsimea a dobândit conotaţie negativă. Industria alimentară a remarcat acest lucru şi lansează produse hipocalorice. Însă, în ele, grăsimea e înlocuită cu carbohidraţi. Gustul de grăsime da senzaţia de saţietate, pe când aceste produse duc la excese de carbohidraţi, urmaţi de o creştere a insulinei, la inflamaţii şi la cancer.

Mai multe articole despre:
sănătate cancer cum previi cancerul