MENIU

Greşeala pe care o fac toţi părinţii când aleg numele copilului

Cum să alegi numele perfect pentru copilul tău

Să găseşti numele ideal pentru un copil nu e deloc uşor. De aceea, vrem să va întindem o mâna de ajutor şi să va arătăm care sunt capcanele de care ar fi bine să va feriţi.

Regulă nr. 1

Prenumele trebuie să se potrivească cu numele de familie. Evită cacofoniile sau repetiţiile: Cosmin Minulescu – min-min sau Ion Ionescu, sau Călin Mihalca– Mihalca Călin. Trebuie să aibă o sonoritate plăcută indiferent dacă pronunţi mai întâi numele, apoi prenumele, sau invers.

Regulă nr. 2

Fără iniţiale stânjenitoare. Corina Andreea Costache pare un nume drăguţ, asta doar până când observi ce acronim formează iniţialele… “Nu m-am gândit deloc la monograme când i-am pus numele fetiţei mele”, spune o mama. “Acum, fiica mea are 11 ani şi monogramă ei este LSD…”, adaugă ea.

Regulă nr. 3

Alege un nume uşor de pronunţat. De exemplu, Mayra e un nume frumos şi exotic, de care fetiţă ta o să fie mândră când va creşte, dar există riscul să se plictisească la un moment dat să-i corecteze pe cei din jurul ei “Mă cheamă Mayra cu y, nu Maria!”. La fel şi Eolande (de origine celtică, înseamnă “floare violetă” ) sau Makeeda (origine africană, înseamnă “acea frumoasă” ) – sună bine, recunoaştem, dar sunt greu de pronunţat.

Regulă nr. 4

Să nu fie un nume mult prea popular. Nu ne referim doar la nume precum Andrei, Andreea sau Maria, ci şi la nume mai exotice, dar care sunt “pe val” la un moment dat. “Nu vroiam pentru copilul meu un nume din top 10 cele mai populare nume, dar am tăiat de pe lista şi numele Pandora, care ne plăcea şi mie şi soţului, după nebunia din jurul filmului “Avatar”. Cred că mii de părinţi au pus fetiţelor lor numele Pandora în 2010”, povesteşte o mămică.

Sursa: perfecte.ro

Mai multe articole despre:
copil bebeluş nume nume copii