MENIU

Greșeala pe care o fac aproape toți românii și care strică mașina de spălat rufe

Ce să NU faci pentru a nu strica mașina. Foto/Profimedia

Vrei să nu strici mașina de spălat rufe? Atunci fii atent la ce haine bagi, pentru că mai toți facem această greșeală. 

Dacă aveți o grămadă de rufe de spălat, cu toții vrem să ne ocupăm de această sarcină cât mai repede posibil. Și, deși aruncatul hainelor în mașina de spălat poate părea ușor de făcut, experții spun că ați putea face această greșeală frecventă.

De fapt, această greșeală vă poate deteriora încet mașina de spălat sau îi poate scurta durata de viață.

Probabil că nu vă va ucide mașina, dar i-ar putea scurta durata de viață și ar putea duce la reparații costisitoare sau chiar la înlocuirea cu totul.

Așadar, dacă doriți să profitați la maximum de mașina dumneavoastră, evitați această greșeală costisitoare pe care probabil o faceți.

 

Spălarea prosoapelor și a lenjeriei de pat împreună

 

Gruparea prosoapelor murdare sau a cearșafurilor împreună este un obicei comun, mulți crezând că astfel se poate economisi timp sau apă. Cu toate acestea, experții nu recomandă acest lucru și sugerează spălarea acestor articole separat.

În primul rând, aceste articole au grosimi, materiale și greutăți diferite. Nu numai că grosimea prosoapelor vă poate deteriora lenjeria de pat, dar poate deteriora încet tamburul mașinii de spălat. "Dacă, la fel ca mulți dintre noi, grupați prosoape, cearșafuri și huse de plapumă murdare într-o singură sarcină de spălare, s-ar putea să vă deteriorați inutil mașina de spălat", afirmă Matt Ayres, expert în electrocasnice la RDO Kitchens & Appliances.

"Odată ce se adaugă apă în timpul spălării, greutatea acestor articole crește semnificativ, ceea ce înseamnă că, probabil, depășiți limita de greutate recomandată a mașinii dvs. În timp, încărcăturile care sunt prea grele pot deteriora rulmenții și arborele tamburului.

Prosoapele, cearșafurile și husele de plapumă formează, de asemenea, o singură bilă atunci când sunt spălate împreună, care poate ricoșa în timpul unei spălări, provocând deteriorarea tamburului și a părților interne ale mașinii."

Acestea pot duce la probleme pe termen lung cu mașina dvs. de spălat, cum ar fi confruntarea cu o mașină de spălat șubredă sau unul dintre motivele pentru care mașina dvs. de spălat nu se învârte.

În plus, prosoapele și cearșafurile tind să aibă cicluri de spălare și uscare diferite. Așadar, prin separarea ciclurilor de spălare în încărcături diferite în funcție de setarea temperaturii și de materiale, acest lucru va asigura că ambele articole sunt curățate corespunzător - fără riscul de uzură.

"Atunci când spălați rufele, este esențial să luați în considerare nevoile diferite ale cearșafurilor și prosoapelor", este de acord Vivien Fodor, Laundry Category Manager, la Indesit.

"Cearșafurile necesită de obicei un ciclu mai blând și o temperatură mai scăzută pentru a-și menține calitatea, în special cele fabricate din fibre naturale. În timp ce prosoapele au nevoie de temperaturi mai ridicate și detergenți mai puternici pentru a se asigura că sunt complet curate și lipsite de bacterii. Separarea acestora în încărcături diferite nu numai că le va păstra aspectul și senzația, dar va contribui și la menținerea eficienței și longevității mașinii dvs. de spălat."

Prosoapele sunt, de asemenea, predispuse să producă o mulțime de scame (în special prosoapele noi), care pot fi adesea un coșmar dacă ajung pe cearșafurile de pat proaspăt spălate, scrie tomsguide.com.

Mai multe articole despre:
greseala masina spalat masina spalat rufe