MENIU

GOOGLE. FILOZOFIA GOOGLE, 10 principii ale gigantului care a schimbat FAŢA LUMII

10 principii pe care se întemeiază GOOGLE
GOOGLE DOODLE
Sediul Google din New York

GOOGLE. Gigantul GOOGLE îşi serbează împlinirea celui de-al 16-lea an de existenţă pe data de 27 septembrie, printr-un logo aniversar. Google are o filozofie unică în domeniu, mai ales în materie de publicitate.

GOOGLE împlineşte sâmbătă 16 ani de existenţă şi se autoserbează printr-un DOODLE aniversar. GOOGLE oferă o metodă simplă și rapidă de găsire a informațiilor pe web, având o bază de date despre peste 8 miliarde de situri web. La începutul anului 2004 GOOGLE răspunde zilnic la mai mult de 200 milioane de consultări. GOOGLE.

FILOZOFIA GOOGLE are 10 principii debază despre care spune că "sigur sunt adevărate:

1. Dacă te axezi pe utilizator, restul vine de la sine.

Încă de la început, ne-am axat pe furnizarea celei mai bune experienţe posibile a utilizatorului. Indiferent dacă concepem un nou browser de internet sau o ajustare minoră a aspectului paginii de pornire, suntem foarte atenţi ca în final, acestea să fie benefice pentru dvs., nu pentru obiectivul nostru intern sau pentru rezultatele noastre financiare. Interfaţa paginii noastre de pornire este clară şi simplă, iar paginile se încarcă instant. Plasarea în rezultatele căutării nu este vândută nimănui, niciodată, iar publicitatea, nu numai că este marcată ca atare, dar ea oferă conţinut relevant şi nu distrage atenţia. Iar atunci când creăm noi instrumente şi aplicaţii, credem că acestea trebuie să funcţioneze atât de bine, încât să nu trebuiască să vă imaginaţi cum altfel ar fi putut fi concepute.

2. Este mai bine să te ocupi de un singur lucru, foarte, foarte bine.

Noi ne ocupăm de căutare. Având unul dintre cele mai mari grupuri de cercetare din lume, a cărui activitate constă în mod exclusiv în soluţionarea problemelor de căutare, ştim la ce ne pricepem şi cum putem să ne îmbunătăţim activitatea. Prin repetare continuă în cazul problemelor dificile, am reuşit să rezolvăm dileme complexe şi să aducem îmbunătăţiri continue unui serviciu care deja făcea din găsirea informaţiilor o experienţă rapidă şi lipsită de discontinuităţi pentru milioane de oameni. Devotamentul faţă de îmbunătăţirea căutării ne ajută să aplicăm cele învăţate până acum în privinţa unor noi produse, cum ar fi Gmail şi Google Maps. Sperăm să împingem căutarea spre zone neexplorate până în prezent şi să ajutăm oamenii să acceseze şi să utilizeze o proporţie şi mai mare din informaţiile în continuă creştere din vieţile lor.

3. Mai bine rapid decât lent.

Ştim că timpul dvs. este preţios, prin urmare când căutaţi un răspuns pe web, îl doriţi imediat, iar scopul nostru este să vă facem pe plac. Probabil că suntem singurii oameni din lume care pot spune că scopul lor este ca dvs. să părăsiţi pagina noastră de pornire cât se poate de repede. Renunţând la biţii şi byții în exces din paginile noastre şi sporind eficienţa mediului nostru de difuzare, ne-am depăşit în numeroase rânduri propriile recorduri de viteză, astfel încât timpul mediu de răspuns pentru un rezultat al căutării este de o fracţiune de secundă. Avem în vedere viteza pentru fiecare produs pe care îl lansăm, indiferent dacă este vorba despre o aplicaţie mobilă sau despre Google Chrome, un browser conceput pentru a fi suficient de rapid pentru reţeaua web modernă. Şi continuăm să depunem eforturi pentru ca totul să meargă şi mai repede.

4. Democraţia funcţionează pe web.

Căutarea Google funcţionează pentru că se bazează pe milioanele de persoane care postează linkuri pe site-uri web pentru a stabili ce alte site-uri oferă conţinut important. Evaluăm importanţa fiecărei pagini web în funcţie de peste 200 de indicatori şi de o serie de tehnici, printre care se numără şi algoritmul nostru brevetat PageRank™, care analizează ce site-uri au fost „votate” ca fiind cele mai bune surse de informaţii de către alte pagini din întreaga reţea web. Pe măsură ce reţeaua web se extinde, această abordare se îmbunătăţeşte, deoarece fiecare nou site web constituie un alt punct de colectare de informaţii şi un alt vot de luat în considerare. În mod asemănător, activăm în domeniul dezvoltării de software open source, în care inovaţiile se realizează ca urmare a eforturilor colective ale mai multor programatori.

5. Nu trebuie neapărat să te afli la biroul tău pentru a avea nevoie de un răspuns.

Lumea se bazează din ce în ce mai mult pe mobilitate: oamenii vor acces la informaţii oriunde se află, oricând au nevoie de ele. Noi introducem noi tehnologii şi oferim noi soluţii pentru servicii mobile care ajută oamenii din întreaga lume să realizeze orice activităţi pe telefonul lor, de la verificarea e-mailului şi evenimentelor din calendar la urmărirea de videoclipuri, ca să nu mai vorbim despre diferitele moduri de a accesa căutarea Google de pe un telefon. Mai mult, sperăm să susţinem inovaţii mai mari pentru utilizatorii mobili din întreaga lume cu ajutorul platformei Android, o platformă open source mobilă gratuită. Android aduce deschiderea care a modelat internetul în lumea mobilă. Pe lângă beneficiile aduse consumatorilor, care beneficiază de mai multe opţiuni şi de noi experienţe mobile inovatoare, Android creează oportunităţi de realizare de venituri pentru operatori, producători şi dezvoltatori.

6. Puteţi să câştigaţi bani fără să faceţi rău nimănui.

Google este o afacere. Venitul pe care îl generăm provine din oferirea de tehnologie de căutare pentru companii şi din vânzarea de publicitate afişată pe site-ul nostru sau pe alte site-uri din întreaga reţea web. Sute de mii de agenţi de publicitate din lumea întreagă utilizează AdWords pentru a-şi promova produsele; sute de mii de editori profită de programul nostru AdSense pentru a difuza anunţuri relevante pentru conţinutul site-ului lor. Pentru a ne asigura că oferim cele mai bune servicii tuturor utilizatorilor noştri, (fie că sunt sau nu agenţi de publicitate), avem un set de principii de conduită pentru programele şi practicile noastre de publicitate.

- Nu permitem afişarea anunţurilor în paginile noastre cu rezultatele căutării decât dacă acestea sunt relevante în contextul în care sunt afişate. În plus, suntem convinşi că anunţurile pot furniza informaţii utile dacă şi numai dacă acestea sunt relevante pentru ceea ce doriţi să găsiţi, prin urmare, este posibil ca unele căutări să nu determine afişarea niciunui anunţ.

- Suntem de părere că publicitatea poate fi eficientă fără a fi invazivă. Nu acceptăm publicitatea de tip pop-up, deoarece aceasta îngreunează vizionarea conţinutului pe care l-aţi solicitat. Am descoperit că anunţurile text relevante pentru persoana care le citeşte obţin rate de clic mult mai mari decât anunţurile care apar în mod aleatoriu. Orice agent de publicitate, fie el mic sau mare, poate beneficia de pe urma acestui mediu foarte vizat.

- Publicitatea pe Google este întotdeauna identificată în mod clar ca fiind un „Link sponsorizat”, prin urmare aceasta nu compromite integritatea rezultatelor căutării noastre. Nu manipulăm niciodată rezultatele pentru a oferi partenerilor noştri o poziţie superioară în rezultatele căutării şi nimeni nu poate cumpăra o evaluare PageRank mai bună. Utilizatorii noştri au încredere în obiectivitatea noastră şi niciun câştig pe termen scurt nu ar putea justifica vreodată pierderea acestei încrederi.

7. Cantitatea de informaţii creşte încontinuu.

După ce am indexat mai multe pagini HTML de pe internet decât orice alt serviciu de căutare, inginerii noştri şi-au îndreptat atenţia către informaţiile care nu puteau fi accesate la fel de simplu. Uneori, a fost vorba numai despre integrarea de noi baze de date în căutare, de exemplu, adăugarea unei căutări pentru un număr de telefon şi o adresă, precum şi a unui repertoar de afaceri. Alte iniţiative au necesitat ceva mai multă creativitate, cum ar fi adăugarea capacităţii de a căuta în arhive de ştiri, brevete, jurnale academice, în miliarde de imagini şi în milioane de cărţi. Şi cercetătorii noştri continuă să caute metode de a pune toate informaţiile din lume la dispoziţia celor care caută răspunsuri.

8. Nevoia de informaţii depăşeşte orice graniţe.

Compania noastră a fost fondată în California, dar misiunea noastră este să facilităm accesul la informaţii în întreaga lume şi în toate limbile. În acest scop, avem birouri în peste 60 de ţări, administrăm peste 180 de domenii de internet şi difuzăm mai mult de jumătate dintre rezultatele noastre pentru persoane care locuiesc în afara Statelor Unite ale Americii. Oferim interfaţa de căutare Google în mai mult de 130 limbi, oferim utilizatorilor posibilitatea de a limita rezultatele căutării la conţinut scris în propria lor limbă şi dorim să oferim restul aplicaţiilor şi produselor noastre în cât mai multe limbi posibil şi în cât mai multe formate accesibile cu putinţă. Utilizând instrumentele noastre de traducere, oamenii pot descoperi conţinut scris în cealaltă parte a lumii, în limbi pe care ei nu le vorbesc. Utilizând aceste instrumente şi cu ajutorul traducătorilor voluntari, am reuşit să aducem îmbunătăţiri majore atât în privinţa varietăţii, cât şi a calităţii serviciilor pe care le putem oferi, chiar şi în cele mai îndepărtate colţuri ale pământului.

9. Seriozitatea nu ţine de costum. Fondatorii noştri au creat compania Google pornind de la ideea că munca trebuie să constituie o provocare, iar provocarea trebuie să fie distractivă. Noi considerăm că este mai probabil ca lucrurile importante şi creative să se întâmple în cadrul unei culturi adecvate a companiei şi prin asta nu ne referim numai la prezenţa lămpilor decorative şi a mingilor de cauciuc. La succesul nostru general contribuie sublinierea reuşitelor echipelor şi mândria pentru realizările individuale. Noi investim enorm în angajaţii noştri. Aceştia sunt persoane energice, pasionate, care provin din medii diferite, care manifestă perspective creative asupra muncii, a jocului şi a vieţii. La noi atmosfera este relaxată, dar pe măsură ce ideile noi apar stând la coadă la cafenea, într-o şedinţă de echipă sau în sala de sport, acestea sunt împărtăşite, testate şi puse în practică cu o viteză ameţitoare şi pot constitui punctul de plecare pentru un nou proiect destinat utilizării la nivel mondial.

10. Foarte bine pur şi simplu nu este de ajuns.

Noi considerăm că a te pricepe foarte bine la ceva este un punct de pornire, nu o finalitate. Ne stabilim obiective despre care ştim că nu pot fi atinse momentan, pentru că ştim că străduindu-ne să le atingem putem avansa mai mult decât ne aşteptăm. Prin inovare şi repetare, dorim să luăm lucruri care funcţionează bine şi să le îmbunătăţim în moduri neaşteptate. De exemplu, când unul dintre inginerii noştri a constatat că pentru cuvintele corect scrise căutarea funcţionează bine, s-a întrebat ce se întâmplă când intervin erori de ortografie. Astfel, a reuşit să creeze un sistem de verificare a ortografiei intuitiv, mai util.

Chiar dacă nu ştiţi exact ce căutaţi, găsirea unui răspuns pe web e problema noastră, nu a dvs. Încercăm să anticipăm necesităţile care încă nu au fost formulate de publicul nostru mondial şi să le satisfacem prin produse şi servicii care stabilesc noi standarde. Când am lansat Gmail, acesta dispunea de mai mult spaţiu de stocare decât orice alt serviciu de e-mail disponibil. Privind înapoi, pare normal să oferim acest aspect, dar asta numai pentru că am stabilit noi standarde pentru stocarea e-mailurilor. Acesta este genul de schimbări pe care urmărim să le facem şi suntem mereu în căutarea unor situaţii în care putem aduce o contribuţie importantă. De fapt, nemulţumirea noastră continuă faţă de starea actuală a lucrurilor devine forţa care însufleţeşte toate acţiunile noastre.

Larry Page şi Sergey Brin, doi doctoranzi de la Unviversitatea Stanford, au lansat în 1998 motorul de căutare care avea să transforme lumea pentru totdeauna şi al cărei număr avea să se transforme într-un verb folosit de miliarde de oameni în fiecare zi. 

GOOGLE şi-a diversificat între timp serviciile oferite, lansând serviciile Google Maps, Gmail, Google Earth, Google Chrome, sistemul de operare Android, reţeaua de socializare Google Plus şi achiziţionând YouTube. 

Google Inc. este o corporație americană multinațională care administrează motorul de căutare pe Internet cu același nume. A fost fondată în 1998 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page și Sergey Brin. Google oferă o metodă simplă și rapidă de găsire a informațiilor pe web, având o bază de date despre peste 8 miliarde de situri web.[4] La începutul anului 2004 Google răspundea zilnic la mai mult de 200 milioane de consultări.


Compania a pornit cu o investiție de 100.000 de dolari care a venit din partea unuia dintre cofondatorii companiei Sun Microsystems, Andy Bechtolsheim, care considera că un motor de căutare pe Internet poate revoluționa lumea.

GOOGLE, ce înseamnă numele

Numele „Google” este un joc de cuvinte de la googol, neologism englez pus în circulație de către americanul Milton Sirotta în anul 1938, prin care acesta desemna numărul uriaș format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri (10100).

Google dispune și de motoare de căutare pentru imagini, cărți, bloguri, grupuri de știri și directoare web.

La sfârșitul anului 2007 a fost cotat drept cea mai puternică marcă globală, după criteriul valorii în milioane de dolari (86.057 milioane dolari SUA), dar și după modul de percepție de către utilizatori [6], următoarele locuri fiind ocupate de companiile General Electric, Microsoft, Coca-Cola, China Mobile, IBM, Apple, McDonald's, Nokia și Marlboro.

De asemenea, conform unui sondaj realizat de compania Harris Interactive, Google a fost declarată, la sfârșitul lui 2007, ca fiind compania americană cu cea mai bună reputație, mai ales datorită modului în care își tratează angajații.

În iunie 2012 Google a lansat un site, EndangeredLanguages.com, destinat conservării limbilor pe cale de dispariție. Intitulat „proiectul limbilor în pericol”, acesta ia în considerare peste 3.000 de limbi și dialecte pentru care s-au creat înregistrări audio de înaltă fidelitate.

Google Inc. este o corporație americană multinațională care administrează motorul de căutare pe Internet cu același nume. A fost fondată în 1998 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page și Sergey Brin.

Google va organiza, pe 25 octombrie, la Bucuerşti, concursul de programare "Escape from /dev/null", care se adresează programatorilor, studenţi sau profesionişti, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Prima competiţie "Escape from /dev/null" organizată de Google a avut loc în aprilie 2013, în Suedia, fiind urmată de o ediţie Polonia, în septembrie 2014.

"După succesul primelor două, Google a decis organizare încă unei ediţii la Bucureşti în această toamnă, România fiind o ţară cu o comunitate foarte puternică de dezvoltatori", se spune în comunicat.

Astfel, concursul va avea loc la Impact Hub, strada Halelor, numărul 5, din Bucureşti.

"Escape from /dev/null" este o competiţie de programare construită pe un model de joc online multi-player, având în spate o poveste science-fiction.

Participanţii trebuie să navigheze pe o planşă, prin rezolvarea unor probleme de codare, din ce în ce mai complicate. Fiecare problemă rezolvată permite participantului să avanseze într-o nouă poziţie pe planşă şi să-şi aleagă o nouă provocare.

Înscrierile la "Escape from /dev/null" Bucureşti se pot face până pe 5 octombrie. Numărul participanţilor este limitat, selecţia candidaţilor urmând să fie făcută de o echipă de la GOOGLE.

Vor primi o invitaţie cei care vor prezenta cele mai convingătoare motive: experienţă tehnică şi/sau academică, premii, competiţii de programare, abilităţi etc. Cei selectaţi vor fi informaţi cu cel puţin două săptămâni înainte de concurs. Tehnologiile utilizate în competiţie sunt C++, Java şi Python.

Fondată în 1998, de Larry Page şi Sergey Brin, Google este astăzi o companie prezentă pe toate marile pieţe globale. Google are sediul central în Silicon Valley şi birouri în America de Nord şi de Sud, Europa şi Asia.

Google, proprietarul celui mai popular motor de căutare pe internet, a deschis, pe 1 noiembrie 2010, un birou în Bucureşti, echipa din România fiind coordonată de Dan Bulucea.

Google Inc. este o corporație americană multinațională care administrează motorul de căutare pe Internet cu același nume. A fost fondată în 1998 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page și Sergey Brin. Google oferă o metodă simplă și rapidă de găsire a informațiilor pe web, având o bază de date despre peste 8 miliarde de situri web. La începutul anului 2004 Google răspundea zilnic la mai mult de 200 milioane de consultări.

Compania a pornit cu o investiție de 100.000 de dolari care a venit din partea unuia dintre cofondatorii companiei Sun Microsystems, Andy Bechtolsheim, care considera că un motor de căutare pe Internet poate revoluționa lumea [9].

Numele „GOOGLE” este un joc de cuvinte de la googol, neologism englez pus în circulație de către americanul Milton Sirotta în anul 1938, prin care acesta desemna numărul uriaș format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri (10100).

Google dispune și de motoare de căutare pentru imagini, cărți, bloguri, grupuri de știri și directoare web.

La sfârșitul anului 2007 a fost cotat drept cea mai puternică marcă globală, după criteriul valorii în milioane de dolari (86.057 milioane dolari SUA), dar și după modul de percepție de către utilizatori [10], următoarele locuri fiind ocupate de companiile General Electric, Microsoft, Coca-Cola, China Mobile, IBM, Apple, McDonald's, Nokia și Marlboro.

De asemenea, conform unui sondaj realizat de compania Harris Interactive, Google a fost declarată, la sfârșitul lui 2007, ca fiind compania americană cu cea mai bună reputație, mai ales datorită modului în care își tratează angajații.

În iunie 2012 Google a lansat un site, EndangeredLanguages.com, destinat conservării limbilor pe cale de dispariție. Intitulat „proiectul limbilor în pericol”, acesta ia în considerare peste 3.000 de limbi și dialecte pentru care s-au creat înregistrări audio de înaltă fidelitate .

  1. Dacă te axezi pe utilizator, restul vine de la sine.

    Încă de la început, ne-am axat pe furnizarea celei mai bune experienţe posibile a utilizatorului. Indiferent dacă concepem un nou browser de internet sau o ajustare minoră a aspectului paginii de pornire, suntem foarte atenţi ca în final, acestea să fie benefice pentru dvs., nu pentru obiectivul nostru intern sau pentru rezultatele noastre financiare. Interfaţa paginii noastre de pornire este clară şi simplă, iar paginile se încarcă instant. Plasarea în rezultatele căutării nu este vândută nimănui, niciodată, iar publicitatea, nu numai că este marcată ca atare, dar ea oferă conţinut relevant şi nu distrage atenţia. Iar atunci când creăm noi instrumente şi aplicaţii, credem că acestea trebuie să funcţioneze atât de bine, încât să nu trebuiască să vă imaginaţi cum altfel ar fi putut fi concepute.

  2. Este mai bine să te ocupi de un singur lucru, foarte, foarte bine.

    Noi ne ocupăm de căutare. Având unul dintre cele mai mari grupuri de cercetare din lume, a cărui activitate constă în mod exclusiv în soluţionarea problemelor de căutare, ştim la ce ne pricepem şi cum putem să ne îmbunătăţim activitatea. Prin repetare continuă în cazul problemelor dificile, am reuşit să rezolvăm dileme complexe şi să aducem îmbunătăţiri continue unui serviciu care deja făcea din găsirea informaţiilor o experienţă rapidă şi lipsită de discontinuităţi pentru milioane de oameni. Devotamentul faţă de îmbunătăţirea căutării ne ajută să aplicăm cele învăţate până acum în privinţa unor noi produse, cum ar fi Gmail şi Google Maps. Sperăm să împingem căutarea spre zone neexplorate până în prezent şi să ajutăm oamenii să acceseze şi să utilizeze o proporţie şi mai mare din informaţiile în continuă creştere din vieţile lor.

  3. Mai bine rapid decât lent.

    Ştim că timpul dvs. este preţios, prin urmare când căutaţi un răspuns pe web, îl doriţi imediat, iar scopul nostru este să vă facem pe plac. Probabil că suntem singurii oameni din lume care pot spune că scopul lor este ca dvs. să părăsiţi pagina noastră de pornire cât se poate de repede. Renunţând la biţii şi byții în exces din paginile noastre şi sporind eficienţa mediului nostru de difuzare, ne-am depăşit în numeroase rânduri propriile recorduri de viteză, astfel încât timpul mediu de răspuns pentru un rezultat al căutării este de o fracţiune de secundă. Avem în vedere viteza pentru fiecare produs pe care îl lansăm, indiferent dacă este vorba despre o aplicaţie mobilă sau despre Google Chrome, un browser conceput pentru a fi suficient de rapid pentru reţeaua web modernă. Şi continuăm să depunem eforturi pentru ca totul să meargă şi mai repede.

  4. Democraţia funcţionează pe web.

    Căutarea Google funcţionează pentru că se bazează pe milioanele de persoane care postează linkuri pe site-uri web pentru a stabili ce alte site-uri oferă conţinut important. Evaluăm importanţa fiecărei pagini web în funcţie de peste 200 de indicatori şi de o serie de tehnici, printre care se numără şi algoritmul nostru brevetat PageRank™, care analizează ce site-uri au fost „votate” ca fiind cele mai bune surse de informaţii de către alte pagini din întreaga reţea web. Pe măsură ce reţeaua web se extinde, această abordare se îmbunătăţeşte, deoarece fiecare nou site web constituie un alt punct de colectare de informaţii şi un alt vot de luat în considerare. În mod asemănător, activăm în domeniul dezvoltării de software open source, în care inovaţiile se realizează ca urmare a eforturilor colective ale mai multor programatori.

  5. Nu trebuie neapărat să te afli la biroul tău pentru a avea nevoie de un răspuns.

    Lumea se bazează din ce în ce mai mult pe mobilitate: oamenii vor acces la informaţii oriunde se află, oricând au nevoie de ele. Noi introducem noi tehnologii şi oferim noi soluţii pentru servicii mobile care ajută oamenii din întreaga lume să realizeze orice activităţi pe telefonul lor, de la verificarea e-mailului şi evenimentelor din calendar la urmărirea de videoclipuri, ca să nu mai vorbim despre diferitele moduri de a accesa căutarea Google de pe un telefon. Mai mult, sperăm să susţinem inovaţii mai mari pentru utilizatorii mobili din întreaga lume cu ajutorul platformei Android, o platformă open source mobilă gratuită. Android aduce deschiderea care a modelat internetul în lumea mobilă. Pe lângă beneficiile aduse consumatorilor, care beneficiază de mai multe opţiuni şi de noi experienţe mobile inovatoare, Android creează oportunităţi de realizare de venituri pentru operatori, producători şi dezvoltatori.

  6. Puteţi să câştigaţi bani fără să faceţi rău nimănui.

    Google este o afacere. Venitul pe care îl generăm provine din oferirea de tehnologie de căutare pentru companii şi din vânzarea de publicitate afişată pe site-ul nostru sau pe alte site-uri din întreaga reţea web. Sute de mii de agenţi de publicitate din lumea întreagă utilizează AdWords pentru a-şi promova produsele; sute de mii de editori profită de programul nostru AdSense pentru a difuza anunţuri relevante pentru conţinutul site-ului lor. Pentru a ne asigura că oferim cele mai bune servicii tuturor utilizatorilor noştri, (fie că sunt sau nu agenţi de publicitate), avem un set de principii de conduită pentru programele şi practicile noastre de publicitate.

    • Nu permitem afişarea anunţurilor în paginile noastre cu rezultatele căutării decât dacă acestea sunt relevante în contextul în care sunt afişate. În plus, suntem convinşi că anunţurile pot furniza informaţii utile dacă şi numai dacă acestea sunt relevante pentru ceea ce doriţi să găsiţi, prin urmare, este posibil ca unele căutări să nu determine afişarea niciunui anunţ.

    • Suntem de părere că publicitatea poate fi eficientă fără a fi invazivă. Nu acceptăm publicitatea de tip pop-up, deoarece aceasta îngreunează vizionarea conţinutului pe care l-aţi solicitat. Am descoperit că anunţurile text relevante pentru persoana care le citeşte obţin rate de clic mult mai mari decât anunţurile care apar în mod aleatoriu. Orice agent de publicitate, fie el mic sau mare, poate beneficia de pe urma acestui mediu foarte vizat.

    • Publicitatea pe Google este întotdeauna identificată în mod clar ca fiind un „Link sponsorizat”, prin urmare aceasta nu compromite integritatea rezultatelor căutării noastre. Nu manipulăm niciodată rezultatele pentru a oferi partenerilor noştri o poziţie superioară în rezultatele căutării şi nimeni nu poate cumpăra o evaluare PageRank mai bună. Utilizatorii noştri au încredere în obiectivitatea noastră şi niciun câştig pe termen scurt nu ar putea justifica vreodată pierderea acestei încrederi.

  7. Cantitatea de informaţii creşte încontinuu.

    După ce am indexat mai multe pagini HTML de pe internet decât orice alt serviciu de căutare, inginerii noştri şi-au îndreptat atenţia către informaţiile care nu puteau fi accesate la fel de simplu. Uneori, a fost vorba numai despre integrarea de noi baze de date în căutare, de exemplu, adăugarea unei căutări pentru un număr de telefon şi o adresă, precum şi a unui repertoar de afaceri. Alte iniţiative au necesitat ceva mai multă creativitate, cum ar fi adăugarea capacităţii de a căuta în arhive de ştiri, brevete, jurnale academice, în miliarde de imagini şi în milioane de cărţi. Şi cercetătorii noştri continuă să caute metode de a pune toate informaţiile din lume la dispoziţia celor care caută răspunsuri.

  8. Nevoia de informaţii depăşeşte orice graniţe.

    Compania noastră a fost fondată în California, dar misiunea noastră este să facilităm accesul la informaţii în întreaga lume şi în toate limbile. În acest scop, avem birouri în peste 60 de ţări, administrăm peste 180 de domenii de internet şi difuzăm mai mult de jumătate dintre rezultatele noastre pentru persoane care locuiesc în afara Statelor Unite ale Americii. Oferim interfaţa de căutare Google în mai mult de 130 limbi, oferim utilizatorilor posibilitatea de a limita rezultatele căutării la conţinut scris în propria lor limbă şi dorim să oferim restul aplicaţiilor şi produselor noastre în cât mai multe limbi posibil şi în cât mai multe formate accesibile cu putinţă. Utilizând instrumentele noastre de traducere, oamenii pot descoperi conţinut scris în cealaltă parte a lumii, în limbi pe care ei nu le vorbesc. Utilizând aceste instrumente şi cu ajutorul traducătorilor voluntari, am reuşit să aducem îmbunătăţiri majore atât în privinţa varietăţii, cât şi a calităţii serviciilor pe care le putem oferi, chiar şi în cele mai îndepărtate colţuri ale pământului.

  9. Seriozitatea nu ţine de costum.

    Fondatorii noştri au creat compania Google pornind de la ideea că munca trebuie să constituie o provocare, iar provocarea trebuie să fie distractivă. Noi considerăm că este mai probabil ca lucrurile importante şi creative să se întâmple în cadrul unei culturi adecvate a companiei şi prin asta nu ne referim numai la prezenţa lămpilor decorative şi a mingilor de cauciuc. La succesul nostru general contribuie sublinierea reuşitelor echipelor şi mândria pentru realizările individuale. Noi investim enorm în angajaţii noştri. Aceştia sunt persoane energice, pasionate, care provin din medii diferite, care manifestă perspective creative asupra muncii, a jocului şi a vieţii. La noi atmosfera este relaxată, dar pe măsură ce ideile noi apar stând la coadă la cafenea, într-o şedinţă de echipă sau în sala de sport, acestea sunt împărtăşite, testate şi puse în practică cu o viteză ameţitoare şi pot constitui punctul de plecare pentru un nou proiect destinat utilizării la nivel mondial.

  10. Foarte bine pur şi simplu nu este de ajuns.

    Noi considerăm că a te pricepe foarte bine la ceva este un punct de pornire, nu o finalitate. Ne stabilim obiective despre care ştim că nu pot fi atinse momentan, pentru că ştim că străduindu-ne să le atingem putem avansa mai mult decât ne aşteptăm. Prin inovare şi repetare, dorim să luăm lucruri care funcţionează bine şi să le îmbunătăţim în moduri neaşteptate. De exemplu, când unul dintre inginerii noştri a constatat că pentru cuvintele corect scrise căutarea funcţionează bine, s-a întrebat ce se întâmplă când intervin erori de ortografie. Astfel, a reuşit să creeze un sistem de verificare a ortografiei intuitiv, mai util.

    Chiar dacă nu ştiţi exact ce căutaţi, găsirea unui răspuns pe web e problema noastră, nu a dvs. Încercăm să anticipăm necesităţile care încă nu au fost formulate de publicul nostru mondial şi să le satisfacem prin produse şi servicii care stabilesc noi standarde. Când am lansat Gmail, acesta dispunea de mai mult spaţiu de stocare decât orice alt serviciu de e-mail disponibil. Privind înapoi, pare normal să oferim acest aspect, dar asta numai pentru că am stabilit noi standarde pentru stocarea e-mailurilor. Acesta este genul de schimbări pe care urmărim să le facem şi suntem mereu în căutarea unor situaţii în care putem aduce o contribuţie importantă. De fapt, nemulţumirea noastră continuă faţă de starea actuală a lucrurilor devine forţa care însufleţeşte toate acţiunile noastre.

Mai multe articole despre:
google romania 27 septembrie filozofia google