MENIU

GINECOLOG din Galaţi, acuzat de MALPRAXIS după ce a mutilat o PACIENTĂ

<p>Cele mai jenante 6 &icirc;nt&acirc;mplări din cabinetul ginecologic</p>

Acuzaţiile de malpraxis se ţin lanţ în sistemul sanitar. La Galaţi, o femeie de 37 de ani spune că a fost în pragul morţii din cauza unui medic ginecolog de la Spitalul de Urgenţă! Victima a intrat în comă după o întrerupere de sarcină. A scăpat ca prin minune cu viaţă şi acum a depus o plângere la Direcţia de Sănătate Publică.

Ionica Hodorogea e mama a doi copii. Acum un an, a rămas însărcinată şi a solicitat o întrerupere de sarcină la Spitalul de Urgenţă din Galaţi. Atunci, a ajuns la un medic ginecolog-rezident.

Ionica Hodorogea povesteşte: "Mi-a facut un ecograf, mi-a spus că nu sunt însărcinată, dar totuși testul de sarcină îmi ieșea pozitiv. Mi-a spus că nu am nimic, să revin după o săptămână să crească. Am venit după o săptămâna, iar dumneei a crezut ca am o sarcina oprita în evoluție, m-a chiuretat, mi-a dat drumul acasă, ulterior la o săptămâna mi s-a făcut rău, am ajuns în coma cu tensiunea 4."

Un alt medic, de la acelaşi spital, a observat că femeia avea de fapt o sarcină extrauterină. După ce şi-a revenit, Ionica a depus, în iulie anul trecut, o plângere împotriva medicului la comisia de malpraxis din cadrul DSP. Ancheta a fost oprită, însă, în încercarea unei medieri. Cum medierea a eşuat, reclamaţia a fost depusă din nou.

"În urma acestei hârtii comisia a urmat metodologia stabilind un expert care în momentul de fata a primit toate documentele și va face un raport de expertiza, iar termenul limita de a ne înainta raportul de expertiza este 30 mai", susţine purtătorul de cuvânt DSP Galaţi.

Conducerea spitalului nu vrea să comenteze.

Director Spitalul de Urgenţă Galaţi: "Atât timp cât nu am fost sesizați, noi trebuie sa așteptăm rezoluția unor organisme autorizate și abilitate sa ia niște decizii și sa ni le comunice. În momentul în care ni se vor comunica, vom merge pe calea legala, astfel încât sa rezolvam problema corect."

Indiferent de rezultatul anchetei DSP, femeia e decisă să o acţioneze în instanţă pe doctoriţa rezidentă care i-a greşit diagnosticul, dar şi pe medicul ei coordonator.Şi cere daune de 100 de mii de lei.