MENIU

Ghimbirul, minune la casa omului, dar şi OTRAVĂ! Iată în ce situaţii nu ai voie să îl consumi

Atenţie mare când foloseşti ghimbir! Uite când nu ar trebui să îl consumi!

Ghimbirul este o plantă originară din China şi este considerată că fiind cea mai sănătoasă plantă de pe acest pământ. Denumirea să ştiinţifică este „zingiber officinal” şi face parte din familia Zingiberaceae. Ghimbirul este apreciat încă de acum două milenii pentru beneficiile sale importante pentru sănătate, în special în menţinerea funcţionalităţii digestive.

În ciuda numeroaselor sale beneficii, ghimbirul nu trebuie consumat în următoarele situaţii:

1. Afecţiuni ale sângelui. Rădăcina de ghimbir stimulează circulaţia sângelui, ceea ce-l face benefic în cazul obezităţii, diabetului, bolii Rynaud sau boală arterelor periferice.

Cu toate acestea, ghimbirul trebuie evitat de cei care suferă de hemofilie. Hemofilia este o tulburare genetică ce presupune reducerea capacităţii coagulării sângelui, ceea ce înseamnă că şi o mică rana ce sângerează poate duce la deces. Ghimbirul neutralizează efectele medicamentelor împotriva hemofiliei şi poate agrava situaţia.

2. Ghimbirul nu trebuie combinat cu anumite medicamente. Sunt persoane care iau medicamente pentru tensiune ridicată sau pentru diabet. Unele dintre acestea nu trebuie, sub nicio formă, combinate cu ghimbirul. Combinarea de ghimbir cu autocoagulanti, beta-blocante sau medicamente de insulină, poate fi extrem de periculoasă. Ghimbirul stimulează subţierea sângelui, reduce tensiunea şi diminuează astfel efectele medicamentelor. Cel mai bine este să va întrebaţi medicul.

3. Ghimbirul nu este recomandat oamenilor foarte slabi. Dacă trebuie să mai luaţi în greutate nu este recomandat să consumaţi ghimbir pentru că efectul ar fi exact cel contrar şi aţi putea chiar să pierdeţi şi mai mult în greutate. Ghimbirul este bogat în fibre şi creşte niveul pH-ului stomacului stimulând enzimele digestive. Astfel, va duce la scăderea apetitului şi, mai grav, căderea părului, menstruaţie neregulată şi masă musculară redusă, conform andreilaslau.ro.

4. Sarcină. Ghimbirul abundă în stimulenti ai sănătăţii muşchilor şi digestiei, însă, consumat în timpul sarcinii, ghimbirul poate duce la contracţii şi naşteri premature. Ghimbirul este interzis în cel de-al treilea trimestru al sarcinii. În plus, consumul de ghimbir inhibă absorbţia anumitor vitamine şi fierului.