Gheorghe Ștefan s-a prezentat la sediul DNA
Fostul primar al municipiului Piatra Neamț Gheorghe Ștefan s-a prezentat, miercuri, la Direcția Națională Anticorupție, în legătură cu dosarul în care este cercetat pentru suspiciuni de fapte asimilate corupției cu privire la unele decizii ale Consiliului Național al Audiovizualului.
Gheorghe Ştefan se află în arest la domiciliu în dosarul "Microsoft".
Tot la DNA au fost miercuri chemați șefa CNA, Laura Georgescu, și fostul deputat Viorel Hrebenciuc, urmăriți penal în același dosar.
În 8 septembrie 2014, scrie AGERPRES, DNA a anunțat că procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale față de Gheorghe Ștefan, primar al municipiului Piatra Neamț la acea dată, care controlează postul de televiziune Giga TV, pentru instigare la infracțiunea de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid.
Potrivit DNA, la cererea lui Gheorghe Ștefan, deputatul Viorel Hrebenciuc Viorel s-a implicat nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a o determina pe Laura Georgescu ca CNA să revină asupra unei decizii prin care a fost retrasă licența pentru postul de televiziune respectiv.
"În realizarea acestor demersuri, Viorel Hrebenciuc s-a folosit de influența și autoritatea pe care le deține în calitatea sa membru al structurilor de conducere din partidul din care face parte — membru al Comitetului Executiv Național, organul de conducere și de decizie al partidului. (...) Gheorghe Ștefan a fost îndrumat de Narcisa Iorga să apeleze la cunoștințele din mediul politic, pentru a influența votul pe care ceilalți membri ai CNA urmau să îl dea cu privire la contestația pe care reprezentanții postului TV intenționau să o formuleze, printre cei indicați fiind și parlamentarul Viorel Hrebenciuc", susțin procurorii.
Procurorii au constatat că, urmare a indicațiilor primite de la Narcisa Iorga, Gheorghe Ștefan i-a solicitat sprijinul deputatului Hrebenciuc, cerându-i să intervină la nivelul președintei CNA, astfel încât să o determine să se implice în susținerea intereselor postului TV sancționat, mai concret să obțină revocarea actului administrativ emis în 17 septembrie 2013 prin care i-a fost retrasă licența.
"Ca urmare a exercitării necorespunzătoare a atribuțiilor de serviciu de către suspecta Georgescu, în mod nejustificat, trei dintre membrii CNA care, la ședința din 17 septembrie 2013 votaseră pentru retragerea licenței postului TV, în ședința din 1 octombrie 2013, au votat în favoarea postului TV anterior sancționat. Aceasta, în condițiile în care situația de fapt nu se modificase, în afara existenței unei contestații, depuse la data de 24 septembrie 2013 (ce conține doar 2 pagini și jumătate), fără a se fi întocmit vreun document de natură tehnică în cadrul instituției pentru a se verifica argumentele susținute în respectiva contestație", au mai reținut anchetatorii.