MENIU

Gesturile care te trădează atunci când ai ceva de ascuns

Noi oamenii transmitem poate fără să ne dăm seama o mulțime de lucruri chiar și fără să vorbim. Așadar, dacă vrei să afli ce gândește sau ce intenții are o persoană îți poți da seama doar analizându-i limbajul corpului.

În acest sens, Allan Pease, un expert australian în limbajul corpului, te învață la ce trebuie să fii atent, ca să anticipezi și să citești gândurile oamenilor. Iată o listă cu mimica, gesturile și alte mișcări care spun mai multe decât ai crede.

Evitarea contactului vizual

După cum știi ochii sunt fereastra sufletului și cea mai bună metodă de a comunica. Așa că dacă persoana cu care porți un dialog evită să te privească în ochi, atunci cu siguranță încearcă să-ți ascundă ceva sau să te păcălească.

Gura acoperită cu o mână

Îți mai aduci aminte că atunci când erai mic obișnuiai, probabil, să-ți acoperi gura cu mâna pentru a nu lăsă vreo prostie să-ți iasă pe gură? Ei bine, acest obicei este valabil și la adulți, doar că acest gest poate fi ascuns sub o tuse falsă.

Brațele încrucișate sunt cruciale

Acesta este unul dintre cele mai populare gesturi din limbajul corpului. Nu este de mirare că mulți oameni se simt foarte confortabil în această poziție și asta pentru că îi ajută să se închidă în fața celorlalți.

Adesea folosim acest gest atunci când suntem iritați de ceva. Brațele încrucișate e semnul care-ți spune că persoana respectivă nu se simte confortabil cu ceea ce spui.

Firele de păr de pe bluză

Dacă cineva își adună firele de păr de pe bluză în timp ce vorbește cu tine, nu înseamnă că o face pentru a avea un aspect impecabil, ci pentru că nu e de acord cu ce spui. Însă, îi este frică să-și exprime opinia în fața ta.

Frecatul mâinilor

Se spune că mâinile transmit atât în mod voluntar cât și involutar ceea ce gândește capul. Astfel, dacă cineva își freacă mâinile înseamnă că are o gândire pozitivă în legătură cu un anumit aspect.

Sursă

Mai multe articole despre:
oameni gesturi limbajul corpului