MENIU

Germania: Atena nu va primi despăgubiri de război. Grecia: Vom cere ajutor Rusiei

Noul Guvern de extremă stânga al Greciei a primit votul de încredere după o şedinţă a Parlamentului de la Atena care s-a încheiat după miezul nopţii. De la tribună, premierul Alexis Tsipras a promis că ţara nu se va mai întoarce în epoca austerităţii.

Pe de altă parte, liderii europeni susţin că dacă Grecia nu mai doreşte ajutor, atunci nu îl va primi, informează Digi24.ro.

Berlinul a răspuns ferm când a venit vorba de plata reparaţiilor de război pe care premierul grec Alexis Tsipras a declarat că ţara sa are datoria morală să le ceară de la statul german.

„Noi, germanii, suntem perfect conştienţi de răspunderea morală şi politică pe care o avem pentru evenimentele care s-au petrecut în Grecia între anii 1941-1944 şi Grecia are cu siguranţă în memorie discursul preşedintelui german în care a recunoscut (responsabilitatea – n.red.) folosind cuvintele potrivite. Totuşi, suntem perfect convinşi că toate problemele privind despăgubirile de război, inclusiv împrumuturile forţate, sunt judiciar stabilite odată pentru totdeauna", a spus Frank Walter Steinmeier, ministrul german de Externe.

Între timp, executivul grec a dat de înţeles Uniunii Europene că dacă nu va accepta o renegociere a plăţii împrumutului extern, atunci e posibil să ceară ajutor financiar chiar şi din partea Rusiei. Mai multe...