MENIU

George Simion o dă în vileag pe Diana Șoșoacă. Ii lua apărarea lui Putin de când a intrat în Parlament

Lideul AUR, George Simion, a combătut vehement eticheta de prorus pe care i-o pun adversarii săi politici. Cu toate acestea, invitat la "Legile Puterii" de la Realitatea Plus, Simion a recunoscut că în partid au existat oameni cu vederi pro-Putin, dând exemplul senatoarei DIANA ȘOȘOACĂ.

"Eu comemorez raptul Basarabiei de 10 ani (...) am organizat în 2012, pe Calea Victoriei, o manifestație identică cu cea din 28 iunie 1940, și atunci și în 2012 românii au îngenuncheat pentru că au pierdut Basarabia. Eu, spre supărarea unor colegi de-ai mei de atunci, am spus imediat după intrarea în Parlament ceea ce spune o lume întreagă, faptul că Vladimir Putin e un criminal și unii colegi, de exemplu doamna Șoșoacă, care era atunci în grupul nostru parlamentar a zis că nu este așa, că e foarte urât din partea mea să zis așa ceva. Am o activitate de luptă împotriva propagandei moscovite și, repet, niște oameni care cred că pot scoate orice mesaj în spațiul public și-au imaginat ce pot lipi de mine eticheta asta de prorus. (...)  Probleme cu mine este că nu sunt nici progerman, nici profrancez", a afirmat George Simion. 

Diana Șoșoacă a fost exclusă din AUR în februarie 2021, fiind acuzată că urmează strategia partidului. În mai multe ieșiri publice, senatoarea independentă a afișat poziții și mesaje pro-ruse.