MENIU

George Simion, acuzații grave după ANCHETA pe moșia de 75 de hectare a premierului Florin Cîțu, de 12 milioane de euro

George Simion, acuzații grave după ANCHETA pe moșia de 75 de hectare a lui Florin Cîțu, de 12 milioane de euro Foto: captură video Facebook

George Simion, liderul AUR, face acuzații grave la adresa premierului Florin Cîțu. Acesta a postat un videoclip pe pagina sa de Facebook, unde, susține că premierul a retrocedat ilegal 75 de hectare de pădure în valoare de 12 milioane de euro. 

„Suntem în pădurea premierului nostru Cîțu, care are 50 de hectare de pădure retrocedate”, relatează liderul AUR într-un clip postat pe pagina sa de Facebook.

„Stive din lemnul României, proprietatea familiei Cîțu. Bucăți mari din cele 50 de hectare au fost tăiate la ras, ca mai peste tot în România sunt lăsați numai copacii de la suprafață, și în interiro este tăiatt totul. Aceeași procedură ca-n alte sute de locuri din România. Numai că aici lucrurile sunt mai complicate și din alt punct de vedere, că iei și-au ales aceste 50 de hectare lângă zona de interes maxim turistic. Valoare întregii bucăți de pământ fiind de 12 milioane de euro. Niciodată familia lui Cîțu, bunicii, străbunicii lor n-au avut pământurile și pădurile aici, lângă pârstia nou-înființată de schi”, spune George Simion.

„Muntele Puru în care ne aflăm acum și celalți munți din jur au reprezentata obiectul retrocedărilor frauduloase dovedite de DNA, a căror beneficiar final este cetățeanul austriac Schweighofer prin diferite companii. De altfel și bucata de pământ pe care stăm, care aparține familiei Cîțu, este in momentul asta subiectul mai multor procese în instanță, Direcția silvică spunând că a fost retrocedat ilegal”, mai declară liderul AUR.

George Simion face acuzații grave în continuare: „În proces ar fi trebuit să fi implicat si ministerul de finanțe prin directia juridică. Florin Cîțu imediat cum a venit ca ministru la Finanțe a a desfiintat acea Directie juridică. Orice jurnalist care a anchetata cazul a fost dat în judecată de familia Cîțu, de mama și de fratele acestuia”.

Despre proiectul de hoteluri, primarul comunei Voineasa, Gabriel Năstăsescu, spune că nu știe de ce nu a fost continuat, „cred că a renunțat, o parte din terenurile respective le-a vândut” și menționează că „are si el niste procese, normal. Toată lumea a luat terenuri pe unde a vrut”. În legătură cu procesul cu fostul primar Stanciu, care durează de 4 ani, actualul primar Năstăsescu a declarat că „n-a vrut nimeni să dea, deci nici comisia locala nu a vrut să pună în posesie. Toată lumea s-a opus retrocedarii, că a fost terenul societatii Carpatina, nu a fost terenul lui. Legile retrocedării spun că retrocedarea se face, mai ales de la ultima lege a retrocedarii, se face pe vechiul amplasament, ei n-au avut niciun terena colo. Romsilva s-a opus, deci toată lumea a fost împotrivă”.