MENIU

Geneva, orașul cu cel mai ridicat cost al vieții din lume. Zurich e pe locul doi

Geneva, cel ai scump oraș din lume. Foto/Profimedia

Statistica publicată o dată la șase luni a arătat că orașul elvețian a avut cel mai mare scor total al costului vieții, potrivit Sky News. Pe locul doi s-a clasat alt oraș elvețian, Zurich, în timp ce New York s-a situat pe locul trei.

Deși are reputația de oraș foarte scump, Londra nu a intrat în top zece, fiind pe locul 13. În schimb, mai multe orașe din SUA se află în clasament. După locul trei ocupat de New York, se situează orașele San Francisco, Boston, Reykjavik, Washington DC, Seattle, Los Angeles și Chicago.

Compania de baze de date a analizat factori precum costul alimentelor, al mesei la restaurante și al chiriilor.

Care sunt cele mai scumpe orașe din Elveția? 

Elveția este una din cele mai scumpe țări din lume și potrivit unui studiu Mercer, în top 5 cele mai scumpe orașe din lume, trei sunt din Elveția.

Cel mai scump oraș din Elveția este Geneva, al doilea oraș al țării din punct de vedere al populației, orașul unde își au sediul Națiunile Unite și Crucea Roșie.

Al doilea cel mai scump este capitala cantonului Zurich, orașul este considerat centrul cultural și economic al Elveției. Aici te poți bucura de peisaje superbe, o viață culturală activă și o piață a muncii înfloritoare. 

Cel mai mare cost pe care trebuie să îl iei în considerare dacă vrei să locuiești în Zurich este chiria, la care se adaugă produsele alimentare și transportul.

Basel, orașul situat la granița cu Franța și Germania, ocupă locul 3 în ceea ce privește costurile de trai.

 viața în Elveția este semnificativ mai scumpă decât în România. Important este să știi cât mai exact cât te costă să trăiești aici.

O familie de 4 persoane are nevoie de aproximativ 5.648 CHF (29.188 RON) fără chirie, în timp ce pentru o singură persoană, costurile se ridică la 1.542 CHF (7.969 RON). Chiria este de peste 4 ori mai mare decât în România.  

Iată câteva exemple ca să poți să-ți creionezi un buget pentru cheltuielile de zi cu zi.

Masă la restaurant mediu 2 persoane 110 CHF (568,40 RON)
1 cappuccino 4,84 CHF (25,01 RON)
1 sticlă de apă (1,5l)1,24 CHF (6,40 RON)
1 litru lapte1,68 CHF (8,69 RON)
1 pâine3,09 CHF (15,96 RON)
1 litru de benzină 1,92 CHF (9,92 RON)
Abonament lunar transport în comun 80 CHF (434,05 RON)
Internet 51,67 CHF (266,97 RON)