MENIU

Gafă a liderului PNL de Bihor Ilie Bolojan. Și-a lua un consilier amendat pentru salutul NAZIST

Ilie Bolojan, președintele CJ și al PNL Bihor

Gafă a preşedintele Consiliului Judeţean, Ilie Bolojan, unul dinte cei mai importanți lideri locali ai PNL. Acesta și-a ales drept consilier personal pe probleme ale comunităţii maghiare un politician amendat în urmă cu 2 ani pentru că a fost fotografiat făcând salutul nazist.

În decembrie 2019, preşedintele Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, Csomortanyi Istvan, a fost amendat cu 5.000 lei de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru că într-o fotografie în care făcea salutul nazist, gest considerat ofensator la adresa demnitătii umane a unei minorități naționale, potrivit G4Media.

Fotografia a fost făcută în 2006, în timpul Taberei Tineretului Maghiar din Ardeal, organizată în judeţul Harghita şi susţinută financiar de partidul ultranaţionalist și de extremă dreaptă Jobbik.
 

În 2019, când fotografia ofensatoare a fost postată chiar pe pagina de Facebook a PPMT, a stârnit o reacție vehementă de condamnare din partea deputatului minorității evreiești din România, Silviu Vexler.