MENIU

Gabriela Firea a lansat un scenariu-surpriză despre schimbarea lui Sorin Grindeanu

Firea: Persoana cea mai îndreptățită să fie prim-ministru este Dragnea; îmi doresc să fie în 2017

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a descris în această seară un scenariu privind schimbarea integrală a Guvernului Grindeanu, în care majoritatea parlamentară actuală îi va prezenta şefului statului un nou candidat de premier, care ar putea fi o femeie din actualul Executiv sau din Parlament.

"La început (Sorin Grindeanu - nota redacției) a înţeles rolul său, anume că reprezintă o funcţie numită. A înţeles că trebuie să aibă o relaţie puternică cu cei din coaliţie, cu Liviu Dragnea şi cu domnul Tăriceanu. Ulterior, a fost un moment, un declic, nu a mai simţit această nevoie. Probabil a umplut golul lăsat de consultarea cu domnii Dragnea şi Tăriceanu cu altceva. Rămâne să aflăm ce e acel altceva”, a spus Firea la România TV, potrivit Mediafax.

"Noi îi asiguram, cum se spune neacademic, spatele politic (...) În momentul în care nu a mai considerat util spatele - metaforic vorbind - politic, înseamnă că are un alt spate poate”, a adăugat ea.

Firea a fost întrebată, de asemenea, dacă va accepta o eventuală propunere de a fi premier și a replicat: "Dacă mi se va propune, nu voi accepta. Avem foarte mulţi colegi capabili, profesionişti, oneşti, care pot ocupa această funcţie de premier”.

"Eu mi-aş dori să fie tot o doamnă, o femeie prim-ministru. O femeie din actualul Guvern sau din parlamentarii noştri”, a mai precizat actualul primar al Bucureștiului.

Mai multe articole despre:
prim ministru Gabriela Firea Sorin Grindeanu