MENIU

Fructul care ne ţine de foame şi previne cancerul

<p>Fructul care ne ţine de foame şi previne cancerul</p>

Rodia se înfrățește cu familia căpșunelor, fiind un fruct bogat în anti-oxidanți. Beneficiile rodiilor și a sucului acestora sunt nenumărate – de la alungarea foamei, până la protecție împotriva cancerelor și protejarea plăcii dentare

Rodiile sunt originare din Iran și urmele lor se pot vedea chiar și în vremea faraonilor. Ei erau îngropați cu rodii în jurul trupului în speranța pentru a avea o a doua viață. Iată ce beneficii are consumul de rodii sau de suc de rodii, scrie doctorulzilei.ro,

Bogat în potasiu

Antioxidanții din rodii protejează organismul împotriva bolilor de rinichi, a bolilor cardiovasculare, deoarece ajută la reglarea tensiunii arteriale. Rodia este bogată în potasiu, ceea ce reduce riscul bolilor rinichilor, conform unui studiu demarat de Asociația Americană de Nefrologie.

Aliment sățios

Semințele de rodii sunt bogate în fibre, ceea ce înseamnă că sunt digerate mult mai greu, iar tu te simți sătul întreaga zi. Le poți mânca direct cu lingurița din fruct sau le poți presăra pe diferite gustări cu iaurt, cereale, orez.

Placa bacteriană

Reduce placa bacteriană și protejează dinții cu aproape 32%. Sucul de rodii este bogat în antioxidanți care elimină microbii și germenii.

Protecție împotriva cancerului

Cercetătorii de la Universitatea din California au descoperit că sucul de rodii ajută pacienții cu cancer de prostată deoarece, anumite componenete din fructe, slăbesc semnalele către creier care au de-a face cu înmulțirea celulor canceroase.

Reduce riscul de Alzheimer

Consumul sucului de rodii pentru șoareci bolnavi de Alzheimer a demonstrat că aceștia pot face mult mai bine anumite sarcini mentale.

Mai multe articole despre:
sănătate Alzheimer beneficii potasiu rodie