MENIU

Fresh Refresh. Între pupic şi sărut: beneficii uimitoare

Bun găsit la Fresh Refresh! Un pupic sau un sărut nu doar vă fac să vă simţiţi mai bine sau chiar fericiţi, dar sunt şi bune pentru sănătatea dumneavoastră. Eliberează adrenalină în sânge şi poate reduce nivelul de LDH, adică de colesterol rău.

Artistul american Prince a bucurat lumea cu această melodie în anii ’80. Sărutul este muzica vieţii, romantismul ei, este intimitate, unicitate şi...sănătate…Dacă Antichitatea ne-a învăţat că un măr pe zi ţine doctorul departe, epoca modernă susţine că un sărut poate reduce tensiune arterială, de exemplu. Sau poate elibera adrenalină în sânge, ceea ce reduce nivelul de LDH, adică de colesterol rău.

A spus-o lumii întregi şi după multă analiză, Andréa Demirjian, în anul 2006, când a lansat cartea intitulată "Kissing". CNN a făcut publice opiniile lui Andréa Demirjian, autoare care afirmă că un ajută sângele să ajungă la toate organele vitale. Sărutul ar alunga şi crampele menstruale, dar şi durerile de cap. Cu siguranţă, sărutul accelerează hormonii fericirii. O simţim cu toţii! Acest gest relaxează, revitalizează şi activează substanţele binelui din creier precum serotonina, dopamina şi oxitocina. Sărutul arde şi câteva calorii, între 6 şi 18 şi...stimulează respectul de sine. Un studiu german a arătat că bărbaţii care primesc un sărut de la soţiile lor atunci când ies pe uşa spre serviciu fac mai mulţi bani pentru că sunt mai puţini stresaţi emoţional. Sărutul are mult de-a face cu încrederea în sine şi cu iubirea. Dar modelează în bine şi fizicul. Îmbunătăţeşte sănătatea dentară, iar, în timp, oferă forme frumoase gâtului.

Gura are o mulţime de muşchi care sunt tonificaţi prin sărut. Acest gest, specific doar oamenilor, este şi un brometru al compatibilităţii sexuale. De la sărut trecem şi la celebrii...pupici! De câţiva ani, auzim tot mai des expresia "Te pup!" Chiar şi între bărbaţi ceea ce era inadmisibil în epocile trecute. Pupicul înseamnă dragoste umană, bucurie şi mai
ales...bucuria de a împărtăşi un moment frumos, indiferent de sex! Numeroase studii au arătat că lipsa de afecţiune dezvoltă boli şi tulburări de comportament. Vânaţi deci, un sărut sau un pupic pentru sănătate! Dacă sunteţi norocoşi puteţi obţine unul din partea unei vedete…ca Johnny Depp de exemplu!

Toată lumea foloseşte acum expresia "Te pup" sau "Te sărut!" Poate tocmai pentru că fiecare dintre noi ştim că aceste gesturi sunt frumoase şi induc binele general. Nu uitaţi deci, să oferiţi persoanelor dragi câte un astfel de gest! Sunt Alexandra Păcuraru! Va pup! Toate cele bune!

Mai multe articole despre:
Prince sărut fresh refresh pupici istoria sărutului