MENIU

Fresh Refresh. "Cursa şobolanului", explicată de specialişti

"Cursa şobolanului", o sintagma folosită, în special, în relaţie cu locul de muncă. Mulţi oameni văd munca drept o urmărire fără sfârşit, cu recompense nesemnificative şi fără scop. Lucrurile pot sta cu totul diferit dacă ne descoperim aptitudinile din vreme şi dacă apelăm la curaj.

Leasă şi Rappa abordează în melodia lor o temă contemporană. Cursa Şobolanului a fost portretizată şi în pelicula "O lume nebună, nebună, nebună" din 1963.
Cursa Şobolanului înseamnă goana după bani şi traiul de la o lună la alta, aşteptarea zilei de salariu, focusarea pe o sumă fixă din care indivizii să poată trăi. Locul de muncă este perceput drept o cursă a unui şobolan ţinut în laborator şi care vrea să scape.

Corespondenţa acestei imagini poate fi cea a unui individ cu geanta spre serviciu. Care ar fi soluţia? Ne-am inspirat pentru posibile răspunsuri din cartea "Tată Bogat, Tată sărac" scrisă de Robert T. Kiyosaki.

Autorii propun ca oamenii să se uite în oglindă şi să se întrebe care este rolul vieţii lor. Apoi, să fie curajoşi şi să îşi descopere noi talente ca să facă rost de extra bani. Frica excesivă şi îndoiala de sine sunt obstacole.

În schimb, mintea este cel mai valoros activ. Oamenii trebuie deci, să îşi depăşească barierele, să se urnească, să caute idei noi, să urmeze cursuri noi şi să înveţe din istorie.

Mai multe articole despre:
fresh refresh cursa şobolanului