MENIU

Fresh Refresh. Acupunctura, tradiţie veche de 5000 de ani

Ştiaţi că pe corpul uman există nu mai puţin de 365 de puncte energetice şi că acestea pot fi activate cu ajutorul acupuncturii? Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 43 de boli se pot trata prin intermediul tratamentelor medicale alternative. Detalii aflăm din rubrica Fresh Refresh, realizată de Alexandra Păcuraru.

Bun găsit la Fresh Refresh! 5000 de ani! Atât de impresionantă este istoria medicinei tradiţionale chineze. Doctor Wang Xiaoguang, medic acupuncturist, are o carieră de succes în România. S-a mutat în ţara noastră acum 17 ani, iar de atunci mii de pacienţi au apelat la acele ei pentru probleme de sănătate de la reumatism sau diabet la cancer sau ăprobleme cardiace. Există 365 de puncte pe corp, iar ele corespund organelor noastre. Medicul transmite energie prin acele de acupunctură.

Doctor Wang Xiaoguang a venit in Romania acum 17 ani. Provine dintr-o familie de medici intinsa pe cateva generatii. A studiat la Shang Hai si Beijing si medicina clasica si cea traditionala. Acupunctura a apărut acum 5000 de ani, iar de atunci s-au schimbat doar acele, pentru că, înainte, erau cioplite în piatră. Există 365 de puncte energetice pe corpul uman. Prin acupunctură, zonele respective sunt eliberate de energia negativa.

Această metodă populară de tratament se bazează pe doua teorii: corpul este străbătut de diverse energii de-a lungul a 12 meridiane, a căror stimulare, cu ajutorul unor ace, permite restabilirea curgerii corecte a fluxului de energie. Se restabileşte echilibrul dintre principiul Yin (feminin) şi Yang (masculin). Acupunctura este indicată în afecţiuni datorate scăderii imunităţii, inclusiv afecţiuni neoplazice, in afecţiuni ginecologice, stress–anxietate, obezitate, diabet zaharat sau in hiper şi hipotiroidii. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii există 43 de boli care se tratează prin acupunctură. Procedura nu dă însă, rezultate în afecţiunile psihice sau în bolile genetice severe. În România, doctor Wang înfige ace, zilnic, în 20-25 de trupuri. Îi vin şi pacienţi din Italia, America sau Germania.

"De curând, am avut un pacient cu unele probleme în zona gurii, care suferise şi o operaţie. Nu s-a simţit foarte bine până când a venit la cabinetul nostru. Aici, i-am dat unele medicamente chinezeşti, pe bază de plante, şi i-am făcut şi acupunctură. Dintr-o dată, s-a simţit mai bine."

"Un medic foarte bun, atunci când face acupunctură, nu poate avea efecte secundare care să afecteze un alt organ."

În cultura din care doctor Wang provine, doctorul care are coadă de pacienţi la uşă este considerat slab. Doctorul bun nu are bolnavi fiindcă el nu vindecă, ci previne.

De 17 ani de cand este în România, doctor Wang a tratat circa 20 mii de bolnavi. A scris articole de specialitate şi a demonstrat o profundă sensibilitate sufletească faţă de pacienţi. Rugăciunea ei este: Trăiască pacea! Iar sub acest crez îmi iau şi eu la revedere de la dumnevoastra! Sunt Alexandra Păcuraru! Toate cele bune!

Mai multe articole despre:
acupunctură medicina alternativa Wang Xiaoguang