MENIU

Francezii, gata de doza booster: Cum i-au convins autoritățile să se imunizeze

Vaccinare antiCovid / Foto: Profimedia

Numărul programărilor făcute pe platformele de vaccinare anti-COVID-19 din Franţa a crescut spectaculos zilele acestea, totul după ce preşedintele Emmanuel Macron a anunţat o serie de măsuri pentru a-i determina pe rezidenţii vârstnici să se vaccineze cu doza booster.

Drept urmare, aproximativ 150.000 de francezi şi-au făcut programări pentru doza de supra-rapel doar marți pe Doctolib, potrivit reprezentanţilor acestei populare platforme online franceze, relatează Agerpres.

Asta deoarece începând de la jumătatea lunii decembrie, persoanele de peste 65 de ani din Franţa trebuie să fie vaccinate cu doza booster pentru ca paşapoartele lor de vaccinare să rămână valide.

Francezii vor trebui să prezinte acest document, o dovadă a trecerii prin boală sau un test COVID-19 cu rezultat negativ pentru a putea să meargă la restaurante şi în baruri, ca să călătorească cu avionul sau cu trenul pe distanţe lungi.

Aceste măsuri se vor aplica în anumite cazuri şi în ceea ce priveşte accesul la locul de muncă.

După ce Franţa a început să administreze dozele booster la sfârşitul lunii august, aproximativ 3,8 milioane de rezidenţi - din totalul de 7,7 milioane de persoane deocamdată eligibile - au primit deja o astfel de doză suplimentară.

Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a anunţat, astăzi, că Poliţia va opera verificări stricte pentru a se asigura că noile măsuri vor fi respectate.

Rata de incidenţă la şapte zile din Franţa este în prezent de aproape 75, și aici vorbim despre numărul infectărilor înregistrate la 100.000 de persoane într-o săptămână.