MENIU

FOTO Din nou poluare la Sintești, fum vizibil de la mare distanță. Imaginile, postate de Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii de Mediu

Poluare la Sintești (foto: Octavian Berceanu)

A fost din nou poluare, în urma arderii cablurilor electrice, în localitatea Sintești. Coloana de fum negru era vizibilă, joi după-amiază, de la mare distanță, potrivit unor fotografii prezentate de fostul șef al Gărzii de Mediu. Nici Garda de Mediu Ilfov, nici Ministerul Mediului nu anunțaseră nimic la momentul apariției imaginilor. La sfârșiul săptămâmnii, după un incident asemănător, norul de fum toxic a ajuns până deasupra Parlamentului, iar echipele de comisari care au intervenit au fost amenințate de cei care traiesc din arderea și reclalarea deșeurilor metalice.

"Sintesti, IF, acum 40 min.
Nicio zi fără cabluri, deseuri medicale sau resturi din dezmembrari auto, arse, in Ilfov.

Dimineata era un furnal chiar lângă A3, la intrare in Bucuresti.
1 kg de deseuri din dezmembrari auto arse echivalează ca toxicitate cu peste 2000 kg de lemne, iar substanta numita dioxina eliberata in timpul arderii e interzisa chiar și în războaie.

Si totusi populația Bucurestiului este supusa unui tratament mai rău decât intr-un război," a scris Octavian Berceanu.

Pe pagina de FB a Gărzii de Mediu a fost semnalat fenomenul chiar și din cartierul Giulești, iar cei care scriu au reproșat faptul că este dezactivată posibilitatea de a atașa fotografii.  

La finalul săptămânii trecute, în urma unei poluări asemănătoare, au urmat o serie de incidente violente, iar 2 persoane au fost reținute.

FOTO Comisari de mediu, atacați la Sintești, în urma unei razii la cei care ard cabluri. Reacția ministrului Mediului 

Mai multe articole despre:
sintesti poluare berceanu fum toxic arderi ilegale