MENIU

FOTO Cum arată mormântul lui Lucian Avramescu. Ce i-a cerut poetul Patriarhului Daniel

Poetul și jurnalistul Lucian Avramescu

Regretatul poet și jurnalist Lucian Avramescu și-a dorit să-și doarmă somnul de veci în curtea bisericii pe care a ctitorit-o. Într-o ultimă scrisoare, poetul a cerut chiar acordul Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, iar dorința sa urmează să fie îndeplinită. 

În mesajul către Întâistătătorul Bisercii Ortodoxe, Lucian Avramescu își exprimase dorința de a i se permite să fie înmormântat în cripta de lângă biserica pe care a ctitorit-o în livada cu meri a Muzeului Pietrei din localitatea natală Sângeru. 

„În miez de decembrie, miercuri, 15 decembrie 2021, poetul şi gazetarul Lucian Avramescu va fi condus pe cel din urmă drum în satul său natal, Sângeru, locul de care a fost atât de legat încât şi-a mărturisit nu o dată ultima dorinţă de a-i rămâne aproape toată eternitatea. O eternitate prea grăbită, a cărei curgere a început în dimnineaţa zilei de duminică 12 decembrie 2021. O eternitate de care s-a simţit tot mai împresurat în ultima vreme: \"De vorbă stau cu cei ce nu mai sunt/E noapte, noapte cum n-a fost vreodată/Mult prea strălucitor întunecată/De vorbă stau cu cei ce nu mai sunt/Iar eu orbecăi pe sub alt pământ\"", arată AM Press. 

Poetul şi jurnalistul Lucian Avramescu s-a născut în comuna Sângeru, judeţul Prahova, la 14 august 1948. A debutat în 1967, cu poezie şi reportaje, în "România literară" şi "Luceafărul". A condus cenaclul "Serbările Scânteii Tineretului" (până în 1985), iar pentru publicul larg este cunoscut ca autor al versurilor melodiei "Bună seară, iubite", unul dintre cele mai mari hituri ale Loredanei Groza. Avramescu a fost fondatorul ziarului „Tineretul Liber”, prima publicație tipărită în zilele Revoluţiei din ’89, iar în 1990 a înființat prima agenţie de presă privată, AM Press.