CSM a decis! Fostul procuror al cazului Caracal rămâne suspendat din funcție!
Procurorul Cristian Ovidiu Popescu, care s-a ocupat iniţial de cazul de la Caracal, a contestat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decizia Secţiei pentru procurori a CSM de a-l suspenda din funcţie pe perioada cercetării disciplinare. Contestaţia a fost depusă pe 7 august. Înalta Curte a decis să mențină decizia luată, astfel că acesta va rămâne suspendat din funcție.
Procurorul Cristian Ovidiu Popescu, care s-a ocupat iniţial de cazul de la Caracal, s-a prezentat luni dimineață la sediul ÎCCJ, unde se judecă contestația deciziei CSM. Procurorul Cristian Ovidiu Popescu, care s-a ocupat iniţial de cazul de la Caracal, a contestat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decizia Secţiei pentru procurori a CSM de a-l suspenda din funcţie pe perioada cercetării disciplinare. Contestaţia a fost depusă pe 7 august. El spera într-o anulare a suspendării sale din funcția de procuror, însă nu a avut succesul scontat.
Popescu a fost suspendat din funcţie, în urma deciziei de pe 1 august a Secţiei pentru procurori a CSM, întrunită pentru a discuta cazul lui, după ce Inspecţia Judiciară a început ancheta disciplinară.
Inspecţia a propus CSM suspendarea acestuia din funcţie până la încheierea cercetării disciplinare.
"Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie pentru procurori au dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procurorul Popescu Cristian Ovidiu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal sub aspectul săvârşirii abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza a II-a, constând în exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă", se arată în informarea Inspecţiei Judiciare.
"În motivarea începerii cercetării disciplinare, s-a reţinut că procurorul de caz, sesizat cu infracţiunea de lipsire de libertate a unei minore şi având, ca atare, obligaţia de a lua toate măsurile pentru încetarea acestei stări, nu a consimţit la pătrunderea, anterior orei 6:00 a zilei de 26 iulie 2019, în imobilul suspectului unde se presupunea că se află victima, ignorând prevederile art. 27 alin. (2) lit. b) din Constituţia României, raportat la art. 20 alin. (2) din Codul penal", mai precizează IJ.