Fostul șef al ANAF, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, a dispărut fără urmă
Un fost șef al ANAF, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, a fost dat miercuri în urmărire generală, în condiţiile în care nu s-a predat Poliţiei după sentința primită ieri.
Fostul preşedinte al ANAF Şerban Pop a fost condamnat definitiv marţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul fostei şefe a DIICOT Alina Bica, în care a fost condamnat şi omul de afaceri Horia Simu.
Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), nu a fost găsit la domiciliu de către poliţişti, aceştia constatând că se sustrage punerii în aplicare a mandatului, astfel că a fost dat în urmărire naţională şi internaţională, potrivit Mediafax.
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au respins, marţi, apelul formulat de fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Şerban Pop, şi de afaceristul Horia Simu, astfel că aceştia au rămas cu condamnările iniţiale de cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, respectiv patru ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influenţă.
Fostul şef al ANAF a fost condamnat pentru infracţiunea de trafic de influenţă, fiind menţinută decizia de la instanţa de fond. În acelaşi dosar, instanţa supremă a menţinut marţi decizia instanţei de fond în cazul lui Horia Simu, condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influenţă.
"La data de 8 noiembrie 2014, inculpata Bica Alina Mihaela, în calitate de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a primit, pentru sine, în mod indirect, printr-un intermediar (martor denunţător în cauză), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urmă, în calitate de interpus, a primit-o de la inculpatul Pop Şerban. Suma de 20.000 euro a reprezentat o parte din totalul sumei de aproximativ 230.000 euro ce a fost dată de omul de afaceri în tranşe, pe parcursul a opt luni, în cursul anului 2014, inculpatului Pop Şerban, pentru ca acesta să o remită în scopul menţionat mai sus", au arătat procurorii în rechizitoriu.
Anchetatorii au susţinut că, în schimbul banilor primiţi, Alina Bica ar fi determinat înlocuirea procurorului de caz şi ar fi făcut presiuni asupra unui alt subordonat de-al său, pentru a fi pronunţată o soluţie de clasare în dosarul în care Horia Simu era urmărit penal.