MENIU

Fostul director al Operei Naționale București explică „notițele controversate”. Cum se scuză Ștefan Ignat

Opera Națională București se află în mijlocul unui scandal de proporții, în care sunt implicate acuzații de hărțuire sexuală, abuz și consum de droguri. În centrul acestor dezvăluiri stă Fănel Ignat, fostul director interimar al instituției, care ar fi detaliat, în mod șocant, o serie de evenimente scandaloase legate de relația sa cu o presupusă amantă pe care a angajat-o la Opera Națională. Ștefan Ignat a declarat în exclusivitate la Realitatea PLUS că este victima unei campanii de defăimare.

Fostul director de operă, mărturii exclusive la Realitatea PLUS

Ștefan Ignat se apără și spune că se încearcă o campanie de defăimare împotriva sa și că toate informațiile apărute în spațiul public sunt false.

„În notița aceea sunt părți luate din mai multe scrieri ale mele, dar ceea ce se întâmplă este o defăimare orchestrată. Se spune că vreau eu să-l dau afară pe manager, exclus. El face asta să mă defăimeze, nu vrea să plece. Nu mi-a lovit soția, sunt aberații. Sunt luate din alt context.”, a declarat Ștefan Ignat, fostul director al Operei Naționale din București, exclusiv pentru Realitatea PLUS.

Într-un set de scrisori, Ignat și-ar fi povestit experiențele uluitoare cu amanta, în încercarea de a se apăra în fața acuzațiilor de hărțuire sexuală pe care femeia i le aduce. Bărbatul a dezvăluit că și-ar fi angajat la cerere amanta la Opera Națională București și că de-a lungul vremii i-ar fi făcut cadouri de mii de euro. De la călătorii scumpe, la haine, pantofi, ceasuri, bijuterii și chiar cursuri de limbi străine, Ștefan Ignat ar fi investit în soprană sume exorbitante.

Scandal sexual la Opera Națională. Dezvăluiri halucinante

„Că m-a rugat să o angajez pentru că nu mai avea bani să se întrețină, tot hărțuire?
Că am prezentat-o regizorilor, tot hărțuire? Când i-am făcut contract de angajat prin modificare post fără studii, la rugămintea mamei, tot hărțuire a fost? Că i-am plătit și cursurile de italiană, tot hărțuire?”, se arată în scrisorile lui Ștefan Ignat.

Culmea, Ignat ar încerca să se apere spunând că amanta i-a bătut soția, că ar fi venit drogată la concerte și repetiții, că s-ar fi automutilat cu 80 de tăieturi și că ar fi găsit-o în pat cu altă femeie.

Dezvăluirile halucinante vin în contextul în care Ștefan Ignat încearcă să revină în fruntea Operei Naționale. Angajații însă au făcut o petiție împotriva acestui pentru a nu fi repus în funcție.