MENIU

Fostul cântăreț de muzică populară arestat pentru trafic de persoane a formulat recurs

<p>Fostul șef al Poliției Timiș, Muntean Sorin Petru,</p>

Avocații fostului cântăreț de muzică populară Vlada Misici, arestat preventiv, marţi, pentru 30 de zile, într-un dosar de trafic de persoane, trafic de minori și viol, au formulat recurs, miercuri, la Curtea de Apel Timișoara.

Potrivit procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), care au instrumentat cazul, Vlada Misici și alți doi asociați ai săi sunt suspectați de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, dar și viol, în scopul de a determina victima să practice prostituția, iar o parte din banii obținuți din prostituție ajungeau în buzunarele suspecților, susțin surse judiciare.

La audierile de la DIICOT, scrie AGERPRES, Misici și-a susținut nevinovăția.

În anul 1990, cântărețul a mai fost anchetat de cei de la Crimă Organizată pentru acuzații similare.

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii DIICOT Timișoara au efectuat, marți, patru percheziții pe raza județului Timiș, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în trafic de persoane. Au fost vizate locuința din comuna Șag a cântărețului de muzică populară Vlada Misici, dar și clubul pe care acesta îl deține în Timișoara.

"Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu anul 2012, cei trei membri ai grupării infracționale, trei bărbați cu vârste cuprinse între 28 și 61 de ani, ar fi racolat și exploatat sexual mai multe tinere, printre care și minore. În fapt, victimele ar fi fost obligate să practice prostituția, fiind plasate în diferite pensiuni și hoteluri din municipiul Timișoara sau în clubul de noapte pe care unul dintre cei în cauză îl deținea. În majoritatea cazurilor, acestea ar fi fost abuzate fizic și emoțional de către membrii grupării, pentru a menține controlul asupra lor", a declarat Ancuța Moraru,
purtător de cuvânt al Poliției Timiș.

Până în prezent, au fost identificate șase victime ale traficului de persoane.