MENIU

Fostul cancelar german Helmut Kohl va fi înmormântat la Speyer, conform dorinței sale

Fostul cancelar german Helmut Kohl va fi înmormântat la Speyer, conform dorinței sale

Fostul cancelar german, Helmut Kohl, decedat vineri la vârsta de 87 de ani, va fi înmormântat într-un cimitir din localitatea Speyer, la circa zece kilometri de mormântul familiei sale aflat la Ludwigshafen, orașul său natal, informează marți agenția DPA.

A fost dorința lui să fie înmormântat la Speyer, a spus un vechi prieten al fostului cancelar, vorbind în numele soției lui Helmut Kohl. 'El a luat această decizie în vara anului 2015, când starea sa de sănătate era critică', afirmă acest prieten.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a propus duminică organizarea unei mari ceremonii europene pentru a-i aduce un omagiu fostului cancelar german, ceea ce ar fi o premieră. 'Fără Helmut Kohl, (moneda) euro nu ar fi existat', a subliniat președintele executivului comunitar într-unul din mesajele sale.

Considerat părintele reunificării germane și unul dintre artizanii construcției europene, Helmut Kohl deține și recordul longevității în fruntea executivului de la Berlin, pe care l-a condus între anii 1982 și 1998.

Sursa: agerpres.ro

Mai multe articole despre:
Germania înmormântare Helmut Kohl cancelar