MENIU

Fostul baron local de Gorj, Ion Calinoiu, eliberat din arest. Ce a decis instanța

Fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a fost eliberat joi, după ce fusese reținut pentru 24 de ore. Fostul baron PSD este acuzat pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.

Potrivit IPJ Gorj, din cercetările efectuate, s-a stabilit faptul că persoana în cauză nu a declarat organelor de cercetare penală tot ceea ce cunoștea cu privire la modalitatea de evaluare a ofertelor privind achiziția publică, având ca obiect, potrivit Gazeta de Sud.

„Lucrări și servicii de reparare și întreținere drumuri județene aflate în administrarea județului Gorj”, în perioada 2015-2019, prin prisma propunerilor tehnice, ce au avut influență în propunerea financiară și desemnarea câștigătoare a ofertei depuse de o asociere de societăți comerciale, aspecte esențiale cauzei.

Deși inițial IPJ Gorj a anunțat că s-ar fi instituit măsura controlului judiciar pe 60 de zile, instituția a revenit și a comunicat că s-ar fi produs o eroare de comunicare și că procurorul de caz nu se pronunțase, până la ora 17:00, asupra propunerii, potrivit Pandurul. 

Mai multe articole despre:
calinoiu baron baron arestat baron gorj