MENIU

Fostă directoare, acuzată de delapidare: A luat acasă televizorul și laptop-ul școlii

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economico-Financiare Constanța, coordonați de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au desfășurat recent trei percheziții domiciliare în județul Constanța, într-un dosar penal care vizează acuzații de delapidare. Acțiunile au fost îndreptate împotriva fostei directoare a Școlii nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța, Florentina Țigmeanu.

Suspectată că și-a însușit bunuri destinate școlii

Perchezițiile au avut loc miercuri, 9 octombrie, la domiciliile unor persoane fizice, iar autoritățile estimează că prejudiciul cauzat depășește 8.000 de lei. Potrivit anchetei, în urma încheierii unui contract cu o firmă de telefonie mobilă, persoana vizată ar fi preluat în mod necuvenit mai multe bunuri destinate unității școlare unde aceasta era angajată. Printre obiectele însușite se numără un televizor, un telefon mobil și două routere, toate parte a contractului semnat între instituția de învățământ și compania respectivă.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au ridicat documente cu valoare probatorie, precum și un televizor, obiect care figura printre bunurile presupus sustrase. Anchetatorii continuă investigațiile pentru a stabili toate circumstanțele în care a avut loc această presupusă delapidare.

Conform unor informații oferite de presa locală și confirmate de Sorin Mihai, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, persoana suspectată este fosta directoare a Școlii nr. 30 „Gheorghe Țițeica”, Florentina Țigmeanu.

Cercetările în acest caz sunt în plină desfășurare, iar autoritățile încearcă să stabilească cu exactitate valoarea prejudiciului și să identifice toate bunurile implicate. Polițiștii vor analiza documentele ridicate în timpul perchezițiilor pentru a consolida probele împotriva persoanei suspectate de comiterea infracțiunii de delapidare.