MENIU

Fost membru CSM: Motivarea deciziei CCR privind prescripția specială, Satan juridic

Adrian Toni Neacșu

Fostul membru CSM Adrian Neacșu a catalogat motivarea deciziei CCR în privința prescripției penale drept o bombă atomică în Justiției. Acesta susține că decizia și deci implicit prescripția generală al cărei curs nu se întrerupe și a cărei durată nu se prelungește se aplică în toate dosarele aflate încă în stare de judecată.

"Motivarea Deciziei CCR pe prescripția specială este bombă atomică, ba chiar tatăl tuturor bombelor atomice, e un Satan juridic!!!! Din 2018 până la recenta Ordonanță de urgență pe codul penal, care se aplică doar pe viitor, nu au existat cauze de întrerupere a cursului prescripției răspunderii penale! Decizia și deci implicit prescripția generală al cărei curs nu se întrerupe și a cărei durată nu se prelungește se aplică în toate dosarele aflate încă în stare de judecată, nesoluționate definitiv", a scris Toni Neacșu pe Facebook.

 

 
Potrivit Realitatea Plus, motivarea CCR va duce la închiderea unor mari dosare de corupție cu protagoniști de rang înalt. Vorbim de dosarele din aprilie 2018 și până în prezent, mai 2022, în care s-au împlinit termenele de prescripție.