MENIU

Fost lider PNL, audiat la DNA: acuzat de luare de mită în curtea bisericii!

Fost lider PNL, audiat la DNA

Fostul lider PNL Ioan Oltean a ajuns în fața procurorilor anticorupție. Fostul deputat a fost chemat într-un dosar retrimis de Instanța Supremă la DNA. Anchetatorii îl acuzau că ar fi luat șpagă în curtea unei biserici.

"Lucrurile trebuie clarificate. Dosarul a fost trimis definitiv de înalta instanţă acum doi ani. El trebuie închis, fie prin clasare, fie prin retrimitere în instanţă", a declarat Ioan Oltean, joi, la intrarea în sediul DNA.

Întrebat dacă a primit bani de la omul de afaceri Mihai Rotaru pentru a interveni în favoarea sa la ANRP pentru o despăgubire, Oltean a răspuns: "Eu n-am fost niciodată în Chitila. Dacă nu ai fost, nu poţi să primeşti un sac cu bani, atâta timp cât nu ai călcat niciodată în Chitila. Acolo e vorba de mine, nu un şofer sau altă persoană. Cu ştiinţa mea, nimeni nu a călcat acolo (niciun apropiat al său, n.r.). Dosarul e in nelucru, nu în lucru. Dosarul cu sacul de bani e în nelucru din noiembrie 2015. O să vedem care e situaţia. Eu nu aştept ca fapta să se prescrie. Eu ştiu că sunt nevinovat."

Dosarul în care a fost chemat Ioan Oltean este unul mai vechi, fostul deputat fiind acuzat că ar fi primit 600.000 de euro de la omul de afaceri Rotaru pentru a interveni pe lângă membrii ANRP.

Mai multe articole despre:
Ioan Oltean