MENIU

FMI: Arieratele companiilor de stat au crescut, în loc să scadă

MISIUNEA FMI. "Arieratele companiilor de stat au crescut în ultimele trei luni ale anului trecut, deși trebuiau să scadă considerabil", a declarat Andreea Schaechter, șefa misiunii FMI în România.

MISIUNEA FMI. Guvernul a ratat criteriul de performanță privind arieratele companiilor de stat convenit în acordul cu Fondul Monetar Internațional, nereușind să reducă nivelul acestora cu un miliard de lei la finele anului trecut. 

MISIUNEA FMI. "La finele lunii septembrie, ținta trimestrială era atinsă, dar în ultimul trimestru din 2013 arieratele au crescut. Creșterea a fost moderată, însă angajamentul era de reducere semnificativă, astfel încât ținta a fost ratată semnificativ", arată Schaechter.

MISIUNEA FMI. Guvernul va trebui să vină în perioada următoare cu un pachet de măsuri care să asigure reducerea arieratelor în perioada următoare. Printre acestea, găsirea unui investitor strategic la CFR Marfă și restructurarea eficientă a celorlalte companii din domeniul feroviar, CFR Infrastructura și CFR Călători.

MISIUNEA FMI. Stocul de arierate se situează in prezent la circa 1% din PIB (peste 6 miliarde de lei), ținta convenită cu FMI fiind depășită cu un peste un miliard (un sfert de punt procentual din PIB). Mai multe pe Capital.ro.

Mai multe articole despre:
FMI Andrea Schaechter misiune FMI